AMD 5 Ghz Hızındaki 8 Çekirdekli Canavarını Salıyor

Ozan

Hectopat
Katılım
31 Mart 2013
Mesajlar
181
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Finans
AMD'nin son zamanlarda Intel'e karşı gelebilmek için büyük adımlar attığı aşikar. İlk olarak yeni nesil konsollardan hem PlayStation 4 hem de Xbox One'ın içerisinde kendine yer kapabilen şirket aynı zamanda mobil cihazlara da geçiş yapabileceğinin sinyallerini vermişti. Şimdi ise yepyeni bir işlemci ile karşımıza çıkıyor ve performans meraklıları için en iyi deneyimi ortaya koyacağını gösteriyor.

Los Angeles'daki E3 2013 oyun fuarında yeni işlemcisini tanıtan AMD, FX-9590 ile birlikte hem 8 çekirdek sunarken hem de 5 Ghz hıza ulaşarak şimdiye dek yapılmamış olan şeyi yapacak. Dünyada ticari olarak satılan 5 Ghz hızındaki ilk işlemciyi bizlere sunacak olan AMD böylece oyunlarda çok yüksek çözünürlükler ile Eyefinity teknolojisini tercih edenlere desteğini gösteriyor.

Ayrıca bütçesi daha kısıtlı olanlar için sunulacak olan FX-9370 modeli ise 4.7 Ghz hız sunarken yine 8 çekirdekli olmaya devam edecek. AMD bu yeni çekirdek mimarisine Piledriver adını veriyor ve önceki versiyon olan Bulldozer'dan çok daha yüksek performans vadediyor.

Aynı zamanda yeni nesil konsollarda kullanılacak olan AMD markalı APU'ların tüm oyun şirketlerini AMD mimarisine uygun oyunlar yapmaya zorlayacağını, bundan PC oyuncularının da faydalanacağını söylemek de yerinde olacaktır. Zira geçtiğimiz yıllarda Intel yönünde esen rüzgarlar bir kaç yıl içerisinde tamamen AMD için esiyor olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı