AMD 6700XT bilgisayara reset attırıyor

akinoguz1905

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
XFX AMD 6700XT
Anakart
A520M K V2
İşlemci
R5 5600
Hepinize merhaba.

Ekran kartım XFX AMD 6700XT 3 Fanlı.
Anakartım A520M K V2.
İşlemcim R5 5600.
2x8'den 16 GB'da RAM'e sahibim.

Benim bilgisayarım büyük oyunlara( PUBG özellikle, Spider-Man gibi (Valorant'ta kafası esince)) girince ya da oyun ortasında Reset atma sorunu oluşuyor. Reset atınca da AMD Softwarede ayarları sıfırladık gibi bir bildirim veriyor.

Ne yapsam düzeltemedim maalesef.

İlk gözüken güç kaynağı gibi gözüksede RGB ışıklarım asla gitmiyor(Sorun Power'dan olsa ışıklarda gider diye düşündüm Power'ı nasıl söküp başka Power takacağımı bilmiyorum baktım ama zor geldi ). Birçok önerilenleri yaptım AMD ile iletişime geçtim en son çare XFX ile iletişime geçin dediler geçtim ve onlarda onlara ekran kartını göndermemi istediler fakat Portekiz'e yollamam gerekiyormuş o da imkansız gibi bir şey gözüküyor.

Yaptığım işlemler:
-RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
-Ekran kartı sürücüsünü kaldırdım ve yükledim AMD'nin söyledikleri adımlara göre ( güvenli modda normal modda, internetli internetsiz)
-Priz değiştirdim, 3'lü değiştrdim,
-Güç seçeneklerinden bir şeyler değiştirdim tam hatırımda değil.
-Format attım ve formattan sonra 2-3 ay içindeki Update'leri atmayarak denedim.( En son güncel sürümüde denedim tabii ki)
-Başka ekran kartı taktım ve 2 saat boyunca PUBG'yi oynattı herhangi bir sorun olmadı ama daha sonrasında kendi ekran kartımı takınca da o arada çalıştı bir sorun yaşamadım diğer güç açtığımda gene aynı sorundu.
-FurMark ayrıca işlemci ve RAM aynı anda test eden programı beraber çalıştırdım ama hiçbir sorun olmuyor.
Ama neticede koca bir sıfır maalesef.

Bu durumla karşılaşan ya da bilen birisi var mı acaba?

Edit: EKRAN KARTI VE İŞLEMCİNİN TERMAL MACUNUNU DEĞİŞTİRDİM İYİ OLDUĞU HALDE VE 2 GÜN GAYET GÜZEL KULLANDIM SONRA TEKRAR AYNI DURUMU YAŞADIM.

Son düzenleme:
Sistem kapanıyor mu yeniden mi başlıyor?

Yeniden başlıyor hocam. Şimdi bir video izledim ben RGB ışıkları gidiyor diye öğrendim ama sanırım gitmiyor. Stress testlerimde bir şey yok izlediğim videoda da yok. Videodada reset atıyor ve ışıkları gitmiyor, sanırım sorun güç kaynağı. Ben dediğim gibi ışıkları gider denilince güç kaynağı değildir diye düşündüm direkt.

AMD GPU elektrik düşmanı, taktığın diğer GPU kaç Watt 'tı ki? Birde bu kabloların bağlanma şekli var bilmem biliyor musunuz? GPU tek koldan beslenmesin, iki farklı GPU güç kablosu olacak, bunları ayrı ayrı tak ve iyice oturduğundan emin ol. Tek kablo üzerinden bütün portlara güç verme.

Güç seçenekleri menüsünde PCIe güç tasarrufu modu gibi bir seçenek olacaktı, bunu açıp da deneyebilirsen GPU biraz kısıtlanmış olur ve sarfiyat düşer, birde böyle dene bakalım. Eğer sıkıntı olmazsa %90 PSU gibi.

AMD GPU elektrik düşmanı, taktığın diğer GPU kaç Watt 'Ti ki? Bir de bu kabloların bağlanma şekli var bilmem biliyor musunuz? GPU tek koldan beslenmesin, iki farklı GPU güç kablosu olacak, bunları ayrı ayrı tak ve iyice oturduğundan emin ol. Tek kablo üzerinden bütün portlara güç verme.

Vallahi hocam 230 benim ekran kartım 120 taktığım olması gerekiyor. Kral açıkçası pek donanımsal yazılımsal bilgilerim yok oyunumu oynar geçerim ufak tefek format macun işlerinden anlarım klasiktir yani. Yarın bir bilgisayarcıya götüreceğim başka PSU deneyeceğim eğer PSU ise bir PSU alacağız. Senin dediğin iş imkansız çünkü kablomalar o kadar karışık ki takip bile edemiyorum kabloyu. Bu yüzden az önce araştırdığımda MSI'ın modüler 750W 80+Gold'unu gördüm fiyatta 5.5 civarı. Onu almayı düşünüyorum eğer bilgin varsa bu konuda da yardımcı olursan çok sevinirim. Hatta modeli şöyle bırakayım
MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold Power Supply
https://app.hb.biz/tfY81k8WL3Xl.

Ama güç tasarruf modunu deneyeceğim teşekkğr ederim.

Yeniden başlıyor hocam. Şimdi bir video izledim ben RGB ışıkları gidiyor diye öğrendim ama sanırım gitmiyor. Stress testlerimde bir şey yok izlediğim videoda da yok. Videodada reset atıyor ve ışıkları gitmiyor, sanırım sorun güç kaynağı. Ben dediğim gibi ışıkları gider denilince güç kaynağı değildir diye düşündüm direkt.
AMD GPU elektrik düşmanı, taktığın diğer GPU kaç Watt 'tı ki? Birde bu kabloların bağlanma şekli var bilmem biliyor musunuz? GPU tek koldan beslenmesin, iki farklı GPU güç kablosu olacak, bunları ayrı ayrı tak ve iyice oturduğundan emin ol. Tek kablo üzerinden bütün portlara güç verme.

Güç seçenekleri menüsünde PCIe güç tasarrufu modu gibi bir seçenek olacaktı, bunu açıp da deneyebilirsen GPU biraz kısıtlanmış olur ve sarfiyat düşer, birde böyle dene bakalım. Eğer sıkıntı olmazsa %90 PSU gibi.
Şimdi denedim güç tasarruf modunda da resetledi ama psu deneyince tekrar bilgilendireceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı