AMD 6700XT bilgisayara reset attırıyor

akinoguz1905

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
XFX AMD 6700XT
Anakart
A520M K V2
İşlemci
R5 5600
Hepinize merhaba.

Ekran kartım XFX AMD 6700XT 3 Fanlı.
Anakartım A520M K V2.
İşlemcim R5 5600.
2x8'den 16 GB'da RAM'e sahibim.

Benim bilgisayarım büyük oyunlara( PUBG özellikle, Spider-Man gibi (Valorant'ta kafası esince)) girince ya da oyun ortasında Reset atma sorunu oluşuyor. Reset atınca da AMD Softwarede ayarları sıfırladık gibi bir bildirim veriyor.

Ne yapsam düzeltemedim maalesef.

İlk gözüken güç kaynağı gibi gözüksede RGB ışıklarım asla gitmiyor(Sorun Power'dan olsa ışıklarda gider diye düşündüm Power'ı nasıl söküp başka Power takacağımı bilmiyorum baktım ama zor geldi ). Birçok önerilenleri yaptım AMD ile iletişime geçtim en son çare XFX ile iletişime geçin dediler geçtim ve onlarda onlara ekran kartını göndermemi istediler fakat Portekiz'e yollamam gerekiyormuş o da imkansız gibi bir şey gözüküyor.

Yaptığım işlemler:
-RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
-Ekran kartı sürücüsünü kaldırdım ve yükledim AMD'nin söyledikleri adımlara göre ( güvenli modda normal modda, internetli internetsiz)
-Priz değiştirdim, 3'lü değiştrdim,
-Güç seçeneklerinden bir şeyler değiştirdim tam hatırımda değil.
-Format attım ve formattan sonra 2-3 ay içindeki Update'leri atmayarak denedim.( En son güncel sürümüde denedim tabii ki)
-Başka ekran kartı taktım ve 2 saat boyunca PUBG'yi oynattı herhangi bir sorun olmadı ama daha sonrasında kendi ekran kartımı takınca da o arada çalıştı bir sorun yaşamadım diğer güç açtığımda gene aynı sorundu.
-FurMark ayrıca işlemci ve RAM aynı anda test eden programı beraber çalıştırdım ama hiçbir sorun olmuyor.
Ama neticede koca bir sıfır maalesef.

Bu durumla karşılaşan ya da bilen birisi var mı acaba?

Edit: EKRAN KARTI VE İŞLEMCİNİN TERMAL MACUNUNU DEĞİŞTİRDİM İYİ OLDUĞU HALDE VE 2 GÜN GAYET GÜZEL KULLANDIM SONRA TEKRAR AYNI DURUMU YAŞADIM.

Son düzenleme:
@akinoguz1905 yeniden başladığında ışıklar gitmez. OCCT ile PSU testi yap bakalım.

Hocam ben OCCT de ram ve cpu testi yaptım sorun yoktu ve aynı anda furmarkttan GPU açtım 1 saat boyunca hiç bir şey olmadı. Şuan sen diyince power kısmını gördüm ve ilkinde 10. Saniyede reset attı? İkincisinde 54. Saniyede reset attı. Sorun şuan kesin olarak power diyebilir miyiz?

Son düzenleme:
Hocam ben OCCT de ram ve cpu testi yaptım sorun yoktu ve aynı anda furmarkttan GPU açtım 1 saat boyunca hiç bir şey olmadı. Şuan sen diyince power kısmını gördüm ve ilkinde 10. Saniyede reset attı? İkincisinde 54. Saniyede reset attı. Sorun şuan kesin olarak power diyebilir miyiz?

Evet diyebiliriz, mümkünse o PSU değişene kadar bilgisayarı kullanma. Diğer parçaların zarar görebilir.

Evet diyebiliriz. Mümkünse o PSU değişene kadar bilgisayarı kullanma.
Hocam valla değerli vaktini ayırdığın için çok saol. Ben şimdi o arada psularada baktım ama pek bilgim yok gözüme bu çarptı ama daha uygun bu işini görür dediğin bir güç kaynağı biliyor musun?

MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD POWER SUPPLY

Hem 750w hem 80+gold nasıl daha ucuzları corsair bitfenix gibi şeyler iş görür mü?

Anladım teşekkür ederim peki bir soru daha soracağım PSUların boyu sabit mi oluyor benimki ucu ucuna giriyor çünkü acaba büyüklük sıkıntısı vs çeker miyim?

@akinoguz1905 o PSU sisteme çok fazla.

Bu yeterli gelir.

DDR5'e geçseniz ve 9700X-9800X3D ve 9070 XT, 5070 Ti taksanız bile sorun olmaz.
Şöyle düşündüm bir tık kaliteli olsun yavaş yavaş yükseltebilirim belki diye düşündüm. 750W 80+ Gold Silver her türlü üst Sistemleride kaldırıyor yani değil mi?

Anladım teşekkür ederim peki bir soru daha soracağım PSU'ların boyu sabit mi oluyor benimki ucu ucuna giriyor çünkü acaba büyüklük sıkıntısı vs çeker miyim?

Şöyle düşündüm bir tık kaliteli olsun yavaş yavaş yükseltebilirim belki diye düşündüm. 750W 80+ Gold Silver her türlü üst Sistemleride kaldırıyor yani değil mi?

4080S, 5080 gibi kartlar kullanmayacaksanız gerekli değil. 4090 ve 5090 için 750W yetmez zaten.

Attığınız PSU çok iyi ama mesela örnek vereyim, ileride 9700X ve 5070 Ti yükseltmesi yapacaksanız, attığınız PSU çok absürt kaçıyor. 9700X Max 105 Watt (Varayılan 65W geliyor zaten), 5070 Ti ve 9070 XT 300W diğer parçalar da 100W desen, o kadar yoktur da, etti 500W, attığım PSU zaten 650W ve kaliteli marka, 12v kanalından 650W hepsini verebilen bir PSU'dur zaten.

3500 TL boşuna fazladan vermeye gerek yok.

Son düzenleme:
Kullandığın güç kaynağı tam bir c4 sağlam bir marka denemelisin.

4080S, 5080 gibi kartlar kullanmayacaksanız gerekli değil. 4090 ve 5090 için 750W yetmez zaten.

Attığınız PSU çok iyi ama mesela örnek vereyim, ileride 9700X ve 5070 Ti yükseltmesi yapacaksanız, attığınız PSU çok absürt kaçıyor. 9700X Max 105 Watt (Varayılan 65W geliyor zaten), 5070 Ti ve 9070 XT 300W diğer parçalar da 100W desen, o kadar yoktur da, etti 500W, attığım PSU zaten 650W ve kaliteli marka, 12v kanalından 650W hepsini verebilen bir PSU'dur zaten.

3500 TL boşuna fazladan vermeye gerek yok.

Burada size katılamayacağım. Mevcut sistem için evet 650W alt sınır olarak öneriliyor. Bunda da PSU'nun 12V kanalından 520-530W verebileceğini varsayalım. Baktığınızda sınırda yeterli.
Ama 750 hatta daha üstü değerler, PSU'nun ileriye yönelik olması konusunda önemli bence.
Ben daha önce 500W PSU hesaplanarak takılan kasamda o zaman RX 570 kullanıyordum. Tam yükte atma yapıyordu. Servise gitti, PSU yetersiz bulundu, sonra 650W olan ücretsiz verildi (toplamaya üşenip hazır sistem almıştım). Sonra o ekran kartı PSU değişiminden 1 hafta geçmeden arıza verdi. Sürekli voltaj oynaması nedeniyle bazı çipler arıza yapmış. DOA kapsamına aldılar ve değiştirdiler. Aynı karttan 1 tane daha geldi ve uzun süre kullandım. Kısa süre sonra bir arkadaşım kendine sipariş edip de kutusunu açmadığı Seasonic 1000W 80+ PSU'yu satmaya karar verdi, ondan ben satın aldım ve 6 senedir o parça bilgisayara takılı. Bu arada çok fazla güncelleme yaptım. Şu anda sistemimde 6700Xt mevcut bende de. Bir sürü fan, ıvır zıvır derken tam yükte 500W civarı çekiyor. Her ne kadar üretici bu kart max 230W çeker dese de daha fazla çektiğini HWI ile görebiliyorum.

Bence top spec gidilmeyecekse 750W alt değer ileriye dönük güncellemelere (belki sıvı soğutma dahil) ve güncel sisteme daha uygun. Eğer arkadaş ileride top spec sisteme gireceğim derse zaten güç ne olursa olsun daha kaliteli konsansatörlü ve belki 1000W ve üzeri PSU'lar alması onun yararına olacaktır. Onlara da baktım 12-13 bin lira seviyelerinde (750W için).

Benim neredeyse 40 seneye gelen ömrümde 25 senesi PC toplamakla geçti. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ne güç hesaplanıyorsa en az %20 fazlası alınmalı. Bu hem PSU'nun aşırı ısınmasını engeller, hem kondansatör ağlama olasılığını azaltır hem de manipülasyona daha çok alan bırakır. Bugün harcamayacağı birkaç bin lira, yarın harcayacağı 3-4x olarak karşısına çıkabilir.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı