Burada size katılamayacağım. Mevcut sistem için evet 650W alt sınır olarak öneriliyor. Bunda da PSU'nun 12v kanalından 520-530W verebileceğini varsayalım. Baktığınızda sınırda yeterli.
Ama 750 hatta daha üstü değerler, PSU'nun ileriye yönelik olması konusunda önemli bence.
Ben daha önce 500W PSU hesaplanarak takılan kasamda o zaman RX 570 kullanıyordum. Tam yükte atma yapıyordu. Servise gitti, PSU yetersiz bulundu, sonra 650W olan ücretsiz verildi (toplamaya üşenip hazır sistem almıştım). Sonra o ekran kartı PSU değişiminden 1 hafta geçmeden arıza verdi. Sürekli voltaj oynaması nedeniyle bazı çipler arıza yapmış. Doa kapsamına aldılar ve değiştirdiler. Aynı karttan 1 tane daha geldi ve uzun süre kullandım. Kısa süre sonra bir arkadaşım kendine sipariş edip de kutusunu açmadığı Seasonic 1000W 80+ PSU'yu satmaya karar verdi, ondan ben satın aldım ve 6 senedir o parça bilgisayara takılı. Bu arada çok fazla güncelleme yaptım. Şu anda sistemimde 6700XT mevcut bende de. Bir sürü fan, ıvır zıvır derken tam yükte 500W civarı çekiyor. Her ne kadar üretici bu kart Max 230W çeker dese de daha fazla çektiğini hwı ile görebiliyorum.
Bence top Spec gidilmeyecekse 750W alt değer ileriye dönük güncellemelere (belki sıvı soğutma dahil) ve güncel sisteme daha uygun. Eğer arkadaş ileride top Spec sisteme gireceğim derse zaten güç ne olursa olsun daha kaliteli konsansatörlü ve belki 1000W ve üzeri PSU'lar alması onun yararına olacaktır. Onlara da baktım 12-13 bin lira seviyelerinde (750W için).
Benim neredeyse 40 seneye gelen ömrümde 25 senesi PC toplamakla geçti. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ne güç hesaplanıyorsa en az %20 fazlası alınmalı. Bu hem PSU'nun aşırı ısınmasını engeller, hem kondansatör ağlama olasılığını azaltır hem de manipülasyona daha çok alan bırakır. Bugün harcamayacağı birkaç bin lira, yarın harcayacağı 3-4X olarak karşısına çıkabilir.