Amd 8320 Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

oommeerr89

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım bir kaç hafta önce..

• Msi 970a-g46
  • Amd 8320 3.5
  • Asus gtx760
  • Gskill 2x4 1866
  • Wd blue 1tb

Öncelikle bütçeden dolayı iyi bir kasa alamadım ve güç kaynağı yeterli geleceğini söylemişlerdi ama önemli bir konu olduğu için şansa bırakmak istemiyorum. Bu sistem için görseldeki "Everest Rhino" kasa ile birlikte gelen güç kaynağını kullanıyorum.. Şimdilik sıkıntı yok ama acaba yeterli gelir mi? Kısa veya uzun vadede büyük sorun çıkartır mı? Değiştirmemi önerirseniz hangi markanın genelde sessiz ve verimli olduğunu söyleyebilirsiniz? (Corsair Cx serisi, Zalman Zm700, Cooler Master Rs-700, Xigmatek Centauro 700 gibi bir çok modele baktım ama kararsız kaldım..)

9vwr.jpg

Bir diğer konu ise işlemci fanı almak istiyorum malum amd stok fanlarını biliyorsunuz.. Bunun için "Cooler Master Hyper 212 Evo" düşünüyorum, oldukça fazla olumlu yorum almış ve sessiz-iyi performans verdiği söyleniyor. Fakat benim düşüncem ileride 8320yi overclock yapmak. Bunun için de yeterli gelir mi? Ayrıca sessiz ve verimliliği ile ilgili sizin düşünceleriniz nelerdir?
psc8.jpg

Son olarak kasaya 3 tane (1 öne 2 üste) 120lik fan takmayı düşünüyorum. Fakat işlemci fanını boşuna değiştirmiş olur muyum? Yani şu anki en büyük sorun gürültülü olması. 3 tane fan çok fazla gürültü yapar mı? Ben sürekli gece yani sessiz ortamda kullandığım için bilgisayarın gürültüsü oldukça önemli benim için.. Yani düşüncem iyi bir hava akımı olması ve aynı zamanda olabildiğince sessiz olması.. Bu arada düşündüğüm fanın da görselini ekledim.. (Cooler master sickleflow fanı)
6nka.jpg

GTX 760= 170W
8320= 125W
Sistemin geri kalanı= 50-75W
Maksimum=> 170+125+75= 370W
Güç kaynağı 12V kanalından 40A akım verebiliyor. Yani 480W veriyor bu da fazlasıyla yeterli.
212 Evo hakkında; Oc yapacaksan almalısın. Yani Oc için yeterli. Ayrıca, Everest kasayı kim aldırdı sana?

GTX 760= 170W8320= 125WSistemin geri kalanı= 50-75WMaksimum=> 170+125+75= 370WGüç kaynağı 12V kanalından 40A akım verebiliyor. Yani 480W veriyor bu da fazlasıyla yeterli.212 Evo hakkında; Oc yapacaksan almalısın. Yani Oc için yeterli. Ayrıca, Everest kasayı kim aldırdı sana?
Güç kaynağı şimdilik sorun olmaz sanırım. Evet overclock yapmayı düşünüyorum.. Şu anki stok fanın soğutması çok kötü gözükmüyor ama boşta 3400rpm, yük altında 6500-7000rpmlere yaklaşıyor. Hatta kasayı açıp iyice dikkat ettiğimde boşta bile rahatsız edici bir sesi var. Sistemi uzun süre araştırarak hazırladım ve aldım ama son anda bütçede sıkıntı oldu dediğim gibi. Diğer parçalarda değişiklik yapmak istemedim ve biraz aceleye geldi diyelim. Aslında güç kaynağı yeterli ise kasanın çok ta önemi yok benim için şu an. Baktığında çok ta kötü bir yanını göremedim ama bu sisteme gitmemiş derseniz doğrudur bilemiyorum. Son olarak ekstra fanlar hakkında ne söyleyebilirsiniz? Sessizliği benim için önemli fakat üst taraf açık olduğu için çok toz alıyor. 120lik fanlar en fazla ne kadar gürültü yapar acaba? Kişiden kişiye değişir tabi ama.. Önerebileceğiniz bir fan var mı?
Oyun oynarken reset atarsa bilki PSUyu değiştirmen gerek. Ayrıca sistemin stabil değilse başka psu ile deneyerek kontrol edebilirsin.
Şimdilik o tür bir sorun ile karşılaşmadım. Başka bir psu deneme fırsatım yok maalesef..

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı dediğim gibi sorun çıkarmaz. Tabii sağlıklı çalıştığı sürece... 212 EVO'yu gönül rahatlığıyla alın. 120mm fanların rahatsız edici bir sesi olacağını sanmıyorum. CM tercih edebilirsiniz, mesela; konu altında attığınız modeli.

212 EVO biraz büyük bir soğutucudur. Öncelikle kasanıza sığacağından emin olunuz.

Benim sistem 670watt'ın üzerine çıkmıyor. Boşta 124watt çekiyor.
Sertifikalı bir 500watt fazlası ile yetecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı