DeepCool PF 700W güvenilir mi?

Msi 750 watt modeli de var. O da olur. Marka takıntısı varsa. Raijintek de iyi ama msi da muadil tercih edilebilir.

Muadil olabilecek bir seviyede değil.

Cratos bayağı yukarıda A750GL'ye göre, sadece sesli çalışıyor. Onun dışında High Power performance gold indirimdeyken 3.500TL'ye o önerilir.

Meşhur güç kaynağı listesi var. C tier ve daha kötü olanlardan, kırmızı renklilerden yani uzak dur. Markasının ne olduğuna ya da tedarik zincirine göre iyi şans - kötü şans denk gelmesine gerek yok.
C4 değil lakin iyi de değil. Bir PSU'nun C4 olması için tasarımsal sıkıntısı olması lazım zaten.

İyi bir PSU değil. Filtrelemede AsiaX kapasitörler var.(belirli modellerde ChengX eğer öyleyse o kadar da kötü değil lakin AsiaX ise kötü) Bu kapasitörler Turbox'da da kullanılıyor. Yani kalitesini anlamışsındır.

Meşhur güç kaynağı listesi var. C tier ve daha kötü olanlardan, kırmızı renklilerden yani uzak dur. Markasının ne olduğunu ya da tedarik zincirine göre iyi şans - kötü şans denk gelmesine gerek yok.
SPL tier listini ben de biliyorum. Ancak özellikle E ile C tier arasındaki sıralamada çok fazla hata var. İdare edilebilir modelleri bile “E-waste” kategorisine koymalarından bunu anlamak mümkün. Gördüğünüz her şeye “tak” diye inanmamak gerek.

Ki bir PSU'nun C4 olabilmesi için daha önceden de dediğim gibi tasarımsal bir sıkıntısı olması lazım ki mosfet, diyot gibi patlayabilecek şeylerin patlaması lazım. Çoğu zaman PSU'lar kondansatör patlaması sonucunda ölüyor. Bunlarda sesli veyahut "güm" diye olmuyor zaten.

Son düzenleme:
Meşhur güç kaynağı listesi var. C tier ve daha kötü olanlardan, kırmızı renklilerden yani uzak dur. Markasının ne olduğuna ya da tedarik zincirine göre iyi şans - kötü şans denk gelmesine gerek yok.
O listede incelemesini bulamadığı/inceleyemediği moddellere direkt olarak kırmızı veriyor. Aerocool P7 modeli a segment geçiyor mesela fakat kronik yüksek güçte kendini kapatıyor. Sadece oradan bakmamak gerek

SPL tier listini ben de biliyorum. Ancak özellikle E ile C tier arasındaki sıralamada çok fazla hata var. İdare edilebilir modelleri bile “E-waste” kategorisine koymalarından bunu anlamak mümkün. Gördüğünüz her şeye “tak” diye inanmamak gerek.
Kime göre idare edilebilir mesela? Zaten kişisel bir liste.
Yukarıda NoName güç kaynağından memnun olanda var.
Her şeyi "çok biliyor" olmamak lazım.
O listede incelemesini bulamadığı/inceleyemediği moddellere direkt olarak kırmızı veriyor. Aerocool P7 modeli a segment geçiyor mesela fakat kronik yüksek güçte kendini kapatıyor. Sadece oradan bakmamak gerek
Tabii ürünü araştırmakta gerekiyor. Yerli - yabancı forumlar, kullanıcı deneyimini öğrenmekte faydalı olabiliyor.

Kime göre idare edilebilir mesela? Zaten kişisel bir liste.
Yukarıda NoName güç kaynağından memnun olanda var.
Her şeyi "çok biliyor" olmamak lazım.

Tabii ürünü araştırmakta gerekiyor. Yerli - yabancı forumlar, kullanıcı deneyimini öğrenmekte faydalı olabiliyor.
Nasıl kime göre? Kişisel bir liste olamaz. Bir PSU kişisel olarak yorumlanabilecek bir şey değil. Testler ve iç bileşenler neyse odur.

@FimToaster

DEEP.PNG

1760967621341.png

Örneğin bu ChengX olan model. İçinde Bypass rölesi bile bulunuyor. EMI filtresi tam duruyor. Yalnızca bridge rectifer'da soğutucu yok lakin zaten bu tarz ucuz bir üniteden beklemekpek mümkün değil. Bulk kapsitör Ltec markasına ait ve bu modeli MSI MAG 650BNL'de de kullanıyor. Regulasyon performansıda bağımsız regulasyon olduğundan dolayı iyi seviyede. Ha yalnız Bulk kapasitörün kapasitansı düşük 700W için. O da ucuz olduğundan dolayı.

1760967640415.png

Şimdi bu model mi E-waste oluyor? Bir modelin E-waste kategorisine girebilmesi için çok çok kötü olması lazım. Örneğin Aerocool VX plus serisi genel anlamda bu tabire uygun. İç bileşenler berbat ve çoğu modelinde PFC bile yok. Performansını söylemeye gerek yok zaten. Çok kötüler kısaca.

1760967716721.png

Bu da PF700'ün farklı varyasyonu. Kısılmış hali yani. Bu o yukarıdakinden düşük ve kötü bir model.

Son düzenleme:
Nasıl kime göre? Kişisel bir liste olamaz. Bir PSU kişisel olarak yorumlanabilecek bir şey değil. Testler ve iç bileşenler neyse odur.

@FimToaster

Eki Görüntüle 2590927

Eki Görüntüle 2590928

Örneğin bu ChengX olan model. İçinde Bypass rölesi bile bulunuyor. EMI filtresi tam duruyor. Yalnızca bridge rectifer'da soğutucu yok lakin zaten bu tarz ucuz bir üniteden beklemek olmaz. Bulk kapsitör Ltec markasına ait ve bu modeli MSI MAGA 650BNL'de kullanıyor. Regulasyon performansıda bağımsız regulasyon olduğundan dolayı iyi.

Eki Görüntüle 2590929

Şimdi bu model mi E-waste oluyor? Bir modelin E-waste kategorisine girebilmesi için çok çok kötü olması lazım. Önreğin Aerocool VX plus serisi genel anlamda bu tabire uygun. İç bileşenler berbat PFC çoğu modelinde yok.

Eki Görüntüle 2590930

Bu da PF700'ün farklı varyasyonu. Kısılmış hali yani. Bu o yukarıdakinden düşük ve kötü bir model.
Ürünün içindeki bileşenler farklı diye kendin gösteriyorsun. Ürünün içinde A düzeni olan ve B düzeni olan iki farklı model var. Sen bunu kabul edip alabilirsin, ben farklı ürünleri aynı model adıyla satılan ürünü kabul etmem. Bu da kişisel olarak yorumlanabilir olduğunu gösteriyor.

Ürünün içindeki bileşenler farklı diye kendin gösteriyorsun. Ürünün içinde A düzeni olan ve B düzeni olan iki farklı model var. Sen bunu kabul edip alabilirsin, ben farklı ürünleri aynı model adıyla satılan ürünü kabul etmem. Bu da kişisel olarak yorumlanabilir olduğunu gösteriyor.

Hayır, bu kişisel olarak yorumlanabilecek bir şey değil. Her iki model de “C4” seviyesinde bir PSU değil. İç bileşenleri belli, somut şeylerden bahsediyoruz. Gidip de “bana göre güzel/kötü” ne benim deme şansım var ne de sizin deme şansınız yok. Ben zaten “al gönlünce kullan” tarzında bir şey demedim; sadece bu PSU'nun(iki modelin) aşırı berbat bir model olmadığını belirttim.

Son düzenleme:
Hayır, bu kişisel olarak yorumlanabilecek bir şey değil. Her iki model de “C4” seviyesinde bir PSU değil. İç bileşenleri belli, somut şeylerden bahsediyoruz. Gidip de “bana göre güzel/kötü” deme şansınız yok. Ben zaten “al gönlünce kullan” tarzında bir şey demedim; sadece bu PSU’nun aşırı berbat bir model olmadığını belirttim.
ProtectionOPP/OVP/SCP

Eksik olan UVP, OCP, OTP korumaları nerede?
Yeterli olduğunu gösteren test sonuçlarını paylaşabilir misin? Cybenetic'te ürün yok, başka yerlerde de ürünün incelemesini bulamadım. "Yeterli" olarak kişisel değerlendirmeni yapabilirsin ama somut olarak test sonuçları nerede? Ripple, Transient Response, Inrush Current, koruma devrelerinin test sonuçları ve termal/fan sonuçları, fan eğrisi sonuçları nerede? Hangi kriterde sana göre "kabul edilebilir"? neye göre değerlendirdin? Bir kere başta, içindeki bileşenlerin değerlendirebilir olduğunu anlayabilmen gerekiyor. 4 tekerli her araç, araba olmuyor yani.

Düzenleme:" “bana göre güzel/kötü” deme şansınız yok.", bu durumda seninde “al gönlünce kullan” diyebilme şansın yok çünkü içindeki bileşen neyse odur ve yorum yapılamaz. Gönlü ferah/ içi cız ederek kullanım durumu oluşamaz. Neden? Çünkü içindeki bileşenin kalitesi belli zaten. Şöyle kullanırsın ama böyle kullanırsın durumu olmaz. Zaten içindeki bileşenin performansına göre kullanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı