AMD 8350 ve GTX 1060 Düşük Performans

orhan261

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle şu an bende:
  • İşlemci AMD 8350,
  • Ekran karti GTX 1060,
  • Anakart Asus Aura 970,
  • RAM 8 GB,
Oyunlarda CPU kullanimi %70-%85 ve darboğaz yapiyor. CS:GO'da low ayarlarda 100 FPS aliyorum ve Assasin's Creed Origins'de 20-30 FPS aliyorum, sizce işlemcide mi sorun var?

Kesinlikle darboğaz sorunu var. Ryzen'a geçmeniz gerek.

Affınıza sığınıyorum @Recep Baltaş FX 8350, GTX 1060 ile darboğaz yapar mı ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba arkadaşlar, öncelikle şu an bende:
  • İşlemci AMD 8350,
  • Ekran karti GTX 1060,
  • Anakart Asus Aura 970,
  • RAM 8 GB,
Oyunlarda CPU kullanimi %70-%85 ve darboğaz yapiyor. CS:GO'da low ayarlarda 100 FPS aliyorum ve Assasin's Creed Origins'de 20-30 FPS aliyorum, sizce işlemcide mi sorun var?

Bende de aynı sorun vardı, CS Go`da 1080Tİ ile 80 100 FPS arası alıyordum. Ekran kartının sitesinden, kartın BİOS`unu güncelledim. Sorunu öyle çözülmüştü... Sizde de öyle bir sorun olabilir mi? Ekran kartınızın sitesinden yada uygulamasından BİOS`unu güncellemeyi deneyin

Son düzenleme:
Affınıza sığınıyorum @Recep Baltaş FX 8350, GTX 1060 ile darboğaz yapar mı ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende de aynı sorun vardı, CS Go`da 1080Tİ ile 80 100 FPS arası alıyordum. Ekran kartının sitesinden, kartın BİOS`unu güncelledim. Sorunu öyle çözülmüştü... Sizde de öyle bir sorun olabilir mi? Ekran kartınızın sitesinden yada uygulamasından BİOS`unu güncellemeyi deneyin

Dediğiniz şey BIOS olmuyor BIOS anakartlarda yer alan ve anakartı yönetmenizi sağlayan işletim sistemidir. Ekran kartındaki ise sürücüdür(driver), siz ekran kartının sürücüsünü güncellemişsiniz yani.

Bakın beyfendi AM3 AM2 AM3+ FM1 FM2 tipi soketlerdeki işlemciler yeni nesil kartlarda sıkıntı çıkarıyor.
En düşük Intel I5 7400 ve AMD Ryzen 5 1500 işlemci gerekiyor GTX 1060 ile sistemin doğru çalışabilmesi için

Ekran kartlarında da BIOS güncellemesi yapılabilir. Ama GTX 1060 için böyle bir şeye gerek yok. Belki BIOS güncellemesi yoktur zaten bu kartın. @192269

FX işlemcilerin ömürleri çoktan doldu. Özellikle çok oyunculu oyunlarda yetersiz kalıyorlar. Şimdilik sıcaklık değerlerini kontrol edin. Belki işlemci fazla ısındığı için oluyordur. CS GO'nun ayarlarını yükseltin. Assasin's Creed Origins de çılgınlar gibi işlemciye yüklenen bir oyun.

Dediğiniz şey BIOS olmuyor BIOS anakartlarda yer alan ve anakartı yönetmenizi sağlayan işletim sistemidir. Ekran kartındaki ise sürücüdür(driver), siz ekran kartının sürücüsünü güncellemişsiniz yani.

Gigabyte Aorusta böyle bir özellik mevcut. Bende olduğu gibi.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    279,4 KB · Görüntüleme: 76
Şuan da boşta olduğu gibi Cpu %40 %35 CSGO da 100 fps aliyorum low ayarlarda Mönitörüm Benq xl2430t yani vsync de acik değil ryzen almam mi gerekir yoksa i5 8400 ?

Dosya Ekleri

• Adsızzzz.png
    Adsızzzz.png
    86,6 KB · Görüntüleme: 74
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı