AMD A10-7870K Isınma Sorunu

umutnal

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1500 TL sistem toplama rehberindeki sistemi topladım ve stok fan kullanıyorum. Arkadaşımla kasaya iki adet kol bağladık ve Pro Evolution Soccer 2016 oynamaya başladık. 3. maçta ekran simsiyah oldu ve bilgisayar bir süre sonra yeniden başladı. Bunu defalarca yaşadım. Oyun oynarken elimi kasanın işlemci olan yüzüne değdirdiğimde sıcak olduğunu farkettim ve bu sıcaklık normal kullanımda olmuyor.
Kasamın içi bu şekilde;

Oyun içindeyken ilk maçı oynarken aldığım sıcaklık değerleri ise şu şekilde;

Normal kullanımda ise sıcaklık değerleri şu şekilde;

Sistem boştayken biostaki sıcaklık değerleri ise şöyle;

Ayrıca işlemcinin ısı algılayıcılarında sorun olabilir. Ama sonuç olarak stok fan ile böyle bir sorun yaşamam diye düşünüyordum lakin yaşadım. Neden olabilir? Kasa içi düzenin çok kötü olduğunu düşünmüyorum videodaki Ali abinin tabiriyle hava alacak gani gani yer var. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu sorunu neden yaşıyor olabilirim? Şimdiden çok teşekkürler...

Biraz araştırmam sonucunda şu videoda anlatılanları yaptığım takdirde sorunumun düzeleceğini düşünüyorum siz ne dersiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımcı olabilecek birisi yokmu arkadaşlar?

Kimse neden yazmıyor?

Dosya Ekleri

• IMAG1082[1].jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 167
Kasanıza giren hava akışında sıkıntı olabilir mi ?

Son düzenleme:
Biosun güncel olduğundan emin olun. Bu tarz sorunlara birden fazla etken neden olabilir. En başta sürücülerin ve bios sürümünün güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sorun bu aşamada çözülmediyse termal macunun yenilenmesi gerekebilir. Bunun dışında donanımsal sorun da olabilir. Donanım sorunu varsa bunu sizin tek başınıza çözmeniz ya da sorunu tespit etmeniz çok zordur. Eğer garanti süresi devam ediyorsa sistemi kontrol ettirmelisiniz.

Bu arada 7870k modelinde ki stok soğutucuyu kimse tavsiye etmiyor. 1500 tl APU Sistem Toplama Rehberindeki 7870k stok soğutucu yeterli değil uyarılarıda bunun bir parçası.. 7890k modelinde wraith soğutucu olduğu için sadece bu modelde stok soğutucu tavsiye ediliyor.Sorununu çözmek için öncelikle işlemcinin soğutucusunu değiştirirsen büyük yol alabilirsin.

Yardımlarınız için herkese buradan teşekkürler. Ben bios sürümünü güncellemedim çünkü bios sürümü güncellendiğinde bellekleri 2400 mhz hıza aşırtamıyormuşuz. Ali Bey videoda stok soğutucunun venom atto ile aynı performansı verebileceğini ama stok soğutucunun sadece biraz daha sesli olduğunu belirttiği için ve benimde sesle alakalı herhangi bir sorunum olmadığı için yeni bir soğutucu almamıştım. Ama bu durumda yeni bir soğutucu almaktan başka bir çarem yok gibi görünüyor.

bios sürümü güncellendiğinde bellekleri 2400 mhz hıza aşırtamıyormuşuz.
Eğer yazılım olarak böyle bir şey değiştirilmişse güncel olarak anakartı üreten firma 2400mhz hızda bellek frekansı kullanımını tavsiye etmiyordur. Donanım olarak bir sorun vardır ki böyle bir değişiklik yapmışlar, bununla ilgili sorun yaşamışlardır. Siz biosu güncelleyin kesinlikle! Güncelledikten sonra tekrar bios ayarlarını kontrol edin ve bellek frekanslarını 2400'e ayarlayabiliyor musunuz bakın. Olmuyorsa 2133'de yapabilirsiniz. 2400 ile 2133 arasında dağlar kadar fark yok. Ama bu şekilde kullanmaya devam ederseniz bu sisteme uzun süreli kullanımda zarar verebilir.

Arkadaşlar peki önerebileceğiniz 100 tl ve altı iyi bir soğutu var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…