Ryzen 7 2700 ve ASUS PRIME B450M-K birleşimi aklıma yattı, tercihimi bu ikisinden yana kullanacağım, ram olarak zaten kullanmam gereken ürünün özellikleri aşağı yukarı belli, 3200 Mhz ve düşük CL değerli bir ram seçeceğim.
RGB ışıklandırma hiç sevmiyorum, benim nazarımda gereksiz güç tüketimine ve oda içerisinde görüntü kirliliğine yol açıyor, bizim zamanımızda kasaların bırakın içerisinin gözükmesini, kapağını açmayalım diye yanlarından etiketli mühür koyarlardı, içini temizlemek istediğinizde ya da merak edip açtığınızda garanti kapsamı dışında kalır, basit bir işlem için bile dolar üzerinden ücret ödemek zorunda kalırdınız.
Benim seçtiğim anakartta fazladan 2 ram slotu ve APU sistemler için görüntü çıkışları mevcut, açıkçası bunlara ihtiyacım yok, zaten yıllardır APU kullanıyorum artık ekran kartlı sistemlere geçiş yapmak istiyorum.
Ram seçiminde APU sistemlerde yüksek Mhzli dual kit almanın performans ve tam verim açısından bir zorunluluk olduğunu biliyorum ayrıca sistem uyumu açısından da daha sağlıklı oluyor.
Peki Ryzen 7 2700 gibi işlemcilerde farklı zamanlarda alınmış aynı özellikleri taşıyan ama aynı marka olmayan ramleri kullanabilir miyim?
İlk satın aldığım rami daha sonradan bulamama ihtimaline karşı bu riski de göz önünde bulundurmak isterim.