AMD A4 9120 laptop yazılım kodlama için yeterli mi?

Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Huawei Matebook D15 2022

Intel Core İ5 1155G7

8GB 3733 Mhz RAM
İleride bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ama haliyle dolar euro kurları yüksek seyrettiği için içimde bir şüphe oluştu. Allah izin verir de üniversite tutarsa normal gündelik bir bilgisayar o bölümde işimi görür mü? Yoksa bunu yazın satıp yeni notebook mu almalıyım? Şu an kullandığım sistem 2019 model ama sırf bu yüzden yükseltmiyorum. Sistemimin 16 GB'a kadar RAM desteği var. Ama işlemci gücü yeter mi bilmiyorum.

Sistem özellikleri:
AMD A4 9120 2.20 GHz işlemci.
4 GB DDR4 RAM
120GB SSD + 320 GB HDD.
AMD Radeon R3 ekran kartı.

Bence gayet yeterli. Visual Studio gibi kodlama uygulamalarını gayet rahat bir şekilde açabilir. SSD'ye kurunuz yazılım uygulamalarını olabildiğince. HDD üzerine kurmayın bir halta yaramıyor aşırı gecikmeli açılıyor vesaire. Ve hocam siz en son MacBook alıyordunuz ne oldu?

İşini görür ama daha kapsamlı işler yapmaya başladıkça canını sıkmaya başlar. Uygulamaları SSD'ye kurup RAM en az 8 olsa bile.

Hocam bilgisayar mühendisliği okumanız için yeterli olur ama güncelleme yapmakta fayda var. Yenisini almanız daha iyi olur. Bir de 4 GB RAM biraz düşük 8 yapsanız daha iyi olur gibi.

İşini görür ama daha kapsamlı işler yapmaya başladıkça canını sıkmaya başlar. Uygulamaları SSD'ye kurup RAM en az 8 olsa bile.

Anlıyorum. RAM'i 8 GB'a çıkartıp bir süre bununla geçinebilirim. Peki ondan sonra nasıl bir sistem alabilirim? Intel'den artık sıkıldım AMD bir sistem istiyorum programsal bakımdan daha kaliteli destek sunuyor. AMD link olsun vs. hoşuma gitti. Tabii bataryasının da uzun ömürlü olmasını istiyorum. Basit oyunlar oynuyorum Minecraft' ta falan ev yapıyorum :D nasıl bir laptop alabilirim?
Bence gayet yeterli. Visual Studio gibi kodlama uygulamalarını gayet rahat bir şekilde açabilir. SSD'ye kurunuz yazılım uygulamalarını olabildiğince. HDD üzerine kurmayın bir halta yaramıyor aşırı gecikmeli açılıyor vesaire. Ve hocam siz en son MacBook alıyordunuz ne oldu?

Teşekkürler SSD'yi 240'a çıkartmanın zamanı geldi geçiyor bile :) bizim MacBook işi biraz sallandı diyebilirim :D çünkü ani dolar euro dalgalanması bizim PC'nin değerini de düşürdü haliyle. Biraz daha Windows platformundan devam edeyim dedim. Ama arkadaşların önerdiği sistemleri direkt gidip bulmaya çalışırım MacBook ile kıyaslar sıfır alırım büyük ihtimalle.

Bence Matebook D16 Ryzen 5 4600H model alabilirsiniz. Tabi bütçe de önemli. Bataryası bayağı uzun gidiyor ayrıca AAA oyunları da oynayabilirsiniz. Programları saymıyorum bile. En kralını kullanırsınız.

Bence Matebook D16 Ryzen 5 4600H model alabilirsiniz. Tabi bütçe de önemli. Bataryası bayağı uzun gidiyor ayrıca AAA oyunları da oynayabilirsiniz. Programları saymıyorum bile. En kralını kullanırsınız.

Yazın işe girip çalışacağım onun harici biraz da ileri süreçte alacağım için bütçesi şu anda hoşuma gitti. Bu sistemden sonra böyle bir makine almak, Torostan inip Lamboya binmeye benziyor :D

Yazın işe girip çalışacağım onun harici biraz da ileri süreçte alacağım için bütçesi şu anda hoşuma gitti. Bu sistemden sonra böyle bir makine almak, Torostan inip Lamboya binmeye benziyor :D
Allah kolaylık versin hocam. İnşallah başarılı bir mühendis olursunuz. Lamborghini demeyelim de Mercedes diyelim. Çünkü çok daha iyiler var. 😀

Allah kolaylık versin hocam. İnşallah başarılı bir mühendis olursunuz. Lamborghini demeyelim de Mercedes diyelim. Çünkü çok daha iyiler var. 😀

Teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin. Yine de sistem çok hoşuma gitti Çarşıya çıktığımda direkt görmek istiyorum. Hem biraz da araştırmış olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı