AMD A6 6400K Sisteme Overclock

mstfynlmz53

Hectopat
  • AMD A6 6400K İŞLEMCİ
  • MSİ A68HM GAMİNG ANAKART
  • Hİ LEVEL 4GB 1600Mhz SOĞUTUCULU RAM
  • SAPPHİRE AMD HD 5500 SERİES EKRAN KARTI
  • 230W EVEREST GÜÇ KAYNAĞI
  • DEEP COOL GAMMA ARCHER İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • VE 3 ADET 12 CM FAN
Bu sisteme nasıl overclock yapabilirim? Yeterli olur mu? Anakartın overclock desteklediğini biliyorum AMD overdrive üzerinden mi yapmam lazım? Soğutucum yeterli mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tavsiyem overclock yapmamanızı tavsiye ederim uyumlu soketi olan başka bir işlemci ile değiştirirseniz (mesela a9 veya a10)daha sağlıklı olur ama bu sisteme overclock yapılması tabiki imkansız değil ben dedemin pentium 4 bilgisayarınada overclock yaptım ve kasanın bazı fanları çalışmıyordu sonra geri aldım çünkü oda ısınıyordu :D.Ama size tavsiyem ilk önce sağlam bir termal macun,kaliteli bir klima :D (opsiyonel :D) daha kaliteli yüksek hızlı fanlar (kasanın her yerine) ondan sonra sistemi zorlayabilirsiniz.

Öncelikle Teşekkürler
Soğuma sistemimi güçlendirebilirim istediğim şey bana overclock konusunda yardımcı olunması nasıl yapılacağinı bilmiyorum çünkü bu konuda pek bir bilgim yok inetrnettede bu konu ile ilgili doğru düzgün bir video bulamadım

Öncelikle önemli değil :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence iyi anlatıyor.Ekran kartı için msi afterburner kullanabilirsin

Ayrıca overclock yapmamanızı tavsiye ederim uyumlu soketi olan başka bir işlemci ile değiştirirseniz (mesela a9 veya a10)daha sağlıklı olur tekrar söylüyorum ama iyi ısınmalar :D . Ayrıca klima al lütfen üstü okumuşsundur :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı