AMD A8 6600K ve GTX 1050 Ti Sistemde Donma Sorunu

fosfosfor

Decapat
Sistem;
  • Anakart GIGABYTE GA-F2A88X-D3H
  • CPU
  • kAMD A8 6600K
  • RAM 4 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran kartı GIGABYTE GTX 1050 Ti Windforce
  • PSU Powerboost 350w
  • Depolama 120 GB SSD
  • İşletim sistemi Windows 7 64 bit
Öncelikle bu konuya bakma zahmetini gösteren herkese teşekkürler.
Ekran kartını takıp onun üzerinden görüntü vermeye başlayınca garip donmalar başladı bilgisayarda.
Çözünürlük değiştirince, bir program izin isterken ekran kararınca, tam ekran bir uygulamada alt tab yapınca, görev çubuğunun yerini değiştirince 10-50 saniyelik donmalar oluyor.

Neden olduğunu bilmiyorum ama günlük kullanımda aşırı sinir bozucu bir durum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok büyük miktarda darboğaz oluyor. O sisteme 1050 Ti almak yerine şimdi yaptığınız gibi buraya konu açmayı deneyebilseydiniz. O PSU kalitesiz, yetmeyebilir öncelikle onu değiştirin. İşlemciyi en kötü X4 950 yapın. RAM'i 8 GB DDR4 2400 MHz yapın. Güncel Windows 10 UEFI kurulum yapın.

Amacım zaten 1050ti almak değildi başta fakat elime ucuz bir şekilde alma fırsatı geçtiği için almıştım. Geri kalan parçaları zaten değiştirmeyi düşünüyorum. İşlemciyi değiştiremezsem en kötü overclock yoluna gideceğim.
Gerçi 1-2 saat kullanımdan sonra donmalar olmamaya başlıyor.

Çünkü performası azalıyor ve darbogaz geçiyor dengeli oluyor sistem

Ram az ve DDR3 , o işlemciyi gtx 1050ti'ın yanına yakıştıramadım en aşagı ryzen 3 2200g almanı tavsiye derim , PSU eger sistemi güncellersen az kalır en az 500W almaya bak , İşletim sisteminide win 10 yaparsın iyi olacaktır.

Anakart fm2+/fm2 desteklediği için herhalde işlemciyi büyük bir fark yapacak şekilde değiştiremem. Aynı şekilde ddr4 ramlara da geçemem. PSU her şekilde değişecek çünkü açıkçası bu PSU ya güvenmiyorum. Win 8/10 da wifiden internete bağlanmaya çalıştığımda mavi ekran yiyip netr28x.sys hatası alıyorum. Bunu çözemediğim sürece win 10 a geçemem. Dediğim gibi sadece ucuza alma şansım olduğu için aldım. Normalde 1050 alacaktım.

Ben ekran kartını eco modda çalıştırırsam geçici olarak bir çözüm olur mu?

Galiba ekran kartını sonradan aldın ama hata yapmışsın ne diyelim Traktöre ferrari motoru takmışsın motora basıyon ama tekerler dönmüyor bu sefer motoru bozacan :D

Belli Anakartı iyi al işlemciyi gtx 1050ti için i3 8100 önerebilirim ram en az 8gb 2400mhz olsun psuda bu parçalarla 500w en az İnşallah en kısa zamanda parayı biriktirip sistemi güncellersiniz :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı