İbrahim Gençten
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar, aranızda yeniyim. Aklıma gelen tüm çareleri denedikten sonra Technopat'a post atmaya karar verdim. Sorunumu aşağıda yazıyorum. Bilgi sahibi arkadaşların yardımını bekliyorum ve öncelikle PC parçalarımı yazacağım.
Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Yukarda belirtmediğim için buraya yazıyorum donma sürekli olmuyor kafa karıştıran kısım bu. Bilgisayar 3 gün normal çalışıp 4.gün bir anda donuyor.
Buyrun bu da Ultra ayarlarda GPU&işlemci kullanımını sol üstte görebilirsiniz.
yardımlarınızı bekliyorum,az önce yine bir donma yaşadım.dün olmamıştı mesela.inanılmaz garip bir durum var ortada :/
ayrıca kuralları okumadan post açtığım içinde modlardan/yönetimden özür dilerim.
- 400W PSU'lu kasa(80 Plus değil)
- Corsair 16GB DDR3 1333MHz 4x4 RAM
- MSI GTX 1050Ti ekran kartı
- Asus M2A597 Anakart
- Seagate 1TB 7200RPM harddisk
- AMD FX-8300 işlemci
- Format atmak.
- Windows 10 silip Windows 7 Pro kurup denemek.
- Sorunun HDD'de olduğunu düşünüp HDTune Pro 5.6 ile harddiskin kalite taramasını yapmak(0 sorun çıktı).
- Bilgisayar arka planında çalışan tüm gereksiz uygulamaları kapatmak.
- Ekran kartının PSU'ya ağırlık yaptığını düşünüp GT730 la geçen 1 haftalık deneme süreci(3 kere dondu).
- RAM MHz'in yeterli gelmediğini düşünüp arkadaşımdan aynı ramin 1666MHz'ini alıp denenen 1 hafta(3 kere dondu).
- Lisanslı Kaspersky LAB ile yapılan sayısız tarama süreci.
- Windows Update ile yapılabilecek tüm güncellemeleri yapmak.
Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Yukarda belirtmediğim için buraya yazıyorum donma sürekli olmuyor kafa karıştıran kısım bu. Bilgisayar 3 gün normal çalışıp 4.gün bir anda donuyor.
Buyrun bu da Ultra ayarlarda GPU&işlemci kullanımını sol üstte görebilirsiniz.
yardımlarınızı bekliyorum,az önce yine bir donma yaşadım.dün olmamıştı mesela.inanılmaz garip bir durum var ortada :/
ayrıca kuralları okumadan post açtığım içinde modlardan/yönetimden özür dilerim.