AMD A8-7600 DDR3 sisteme yükseltme mantıklı mı?

Makaleler
6
Daha fazla  
Arkadaşlar A8 7600 işlemcim var. Ben bilgisayarımı oyun için toplanmıştım. Ancak artık uygulama geliştiriyorum (Daha doğrusu çalışıyorum.). Şu anda sistemimde 8 GB RAM bulunuyor. APU kullandığım için bunun 1 GB'ı ekran kartı oluyor ve sistem belleği düşüyor. Bu nedenle GT 710 alacağım yakın bir zamanda. Bazı arkadaşlarım DDR3'ün bittiğini ve sistemi birine satıp DDR4 sistem toplamamı söylüyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme en fazla Athlon II X4 880K takılır anakartın durumuna göre. O işlemci de en fazla GTX 1050 Ti gibi bir ekran kartını besler. Ordan hesabını yaparsınız. Ayrıca GT 710 ekran kartına para vermek yerine bence ondan daha güçlü ve daha ucuz ikinci el çözümlere yönelebilirsiniz.

Bu sisteme en fazla Athlon II X4 880K takılır anakartın durumuna göre. O işlemci de en fazla GTX 1050 Ti gibi bir ekran kartını besler. Ordan hesabını yaparsınız. Ayrıca GT 710 ekran kartına para vermek yerine bence ondan daha güçlü ve daha ucuz ikinci el çözümlere yönelebilirsiniz.
İnternette testlerini görüyorum 150 tllik eski nesil xeonlar ile 1070 1080 kullanıyorlar. Onlar rahat rahat besliyor. Benim işlemcimde bence en az 1060 Ti yi besler diye düşünüyorum.

İnternette testlerini görüyorum 150 tllik eski nesil xeonlar ile 1070 1080 kullanıyorlar. Onlar rahat rahat besliyor. Benim işlemcimde bence en az 1060 Ti yi besler diye düşünüyorum.

O işlemciler zamanının en iyi işlemcileri ve sunucular için kullanılıyorlardı. Ayrıca 1060Ti diye bir kart piyasada bulunmamakta.

Öyle dünya yok hocam. Ona bakılırsa çift çekirdekli işlemciyle GTX 1080 Ti kullanan var ancak bu Ferrarinizde Tofaş lastiği kullanabileceğiniz anlamına gelmez değil mi? :) Malesef o işler öyle olmuyor. İşlemciye gidip 600 700 lira veriyoruz en büyük numarası ancak GTX 1060 beslemek. Ayrıca GTX 1060 Ti diye bir kart yok bilginiz olsun.

1070Ti'ı Xeon'larda kullanıyorlar ama O.C basıyorlar, hem de en sağlamından. Sizin anakartınız O.C'a hazır olacak ise Xeon yükseltmesi önerebilirim, bir de kaliteli soğutucunuz varsa. Çünkü bahsettiğim 4 GHz'nin üstü değerler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı