AMD A9 9425 Sistem CPU Kullanım Sorunu

Mr.Kacar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo marka FreeDOS yeni bir notebook aldım UEFI W10 kurdum.Cihazın bütün donanım ve Windows güncellemelerini yükledim fakat CPU 100'den aşagı inmiyor.Cihazı tekrar formatlayıp W8.1 kurulum yaptım degişen bir şey olmadı. Malwarebytes ile cihazı tarattım hiçbir şey çıkmadı. Çogu yöntemi denedim sonuç alamadım yardımcı olur musunuz?

• Anakart Lenovo lnvnb161216.
  • Işlemci AMD A9-9425.
  • RAM 8 GB DDR4-2666.
  • Ekran kartı AMD Radeon 530 ( AMD Radeon R7 M445/530 )
  • BIOS versiyon 8zcn25ww(v2.04)
  • BIOS tarihi 12/26/2019.

Son düzenleme:
Cihaz Lenovo V145-15AST şu anda W8.1 yüklü 8 GB DDR4 RAM var AMD A9-9425 2018-2. çeyrek çıkışlı bir işlemciye sahip.Cpu kullanımını sistem kesintileri,svchost.exe,taskmgr.exe ve sistem boşta oluşturuyor çogunlukla.

Degerler sürekli sıçrama yaptıgı için alıntılarda tam gözükmemiş olabilir.

Dosya Ekleri

• tech1.PNG
    25,6 KB · Görüntüleme: 100
  • tech2.PNG
    27,9 KB · Görüntüleme: 97
Sistem boşta adı üstünde sistem boşta işlemi. Cpu'nun öyle gözüktüğüne bakma, sistem boşta %79. Yani şu an %79'luk bir alana sahipsin. Bilgim bu yönde, istersen bir araştır derim.

Dedigim gibi degerlerde sürekli degişim oluyor tarayıcı ile YouTube'da video izlerken donmalar oluşuyor en ufak bir program açtıgımda CPU direk yükseliyor anormal bir durum var daha önce açılan konulara baktım çözümlerin çogunu denedim. Virüs olabilme ihtimaline karşı 3 veya 4 farklı antivirüs programı ile tarattım Avast üzerinden Boot taraması bile yaptım fakat herhangi bir şey çıkmadı açılan konularda kendiliginden düzeldiginı yazanlar olmuş ne derece dogru bilmiyorum ama genel bir sıkıntı var orası kesin belirli bir markaya veya modele baglı degil.

Merhaba, görev yöneticisinde cpu'yu en çok kullanan ne ise onu araştırarak kapatmanızın sorun oluşturmayacağına kanaat getirirseniz kapatın. En olmadı, bir format atmayı deneyin. Bu bir virüs de olabilir. 4 farklı antivirüs sisteminin aynı anda bilgisayarınıza yüklü olması iyi bir şey değildir. Eğer bilgisayarınızda korumanız gereken bir dosya varsa bunu saklayarak format atmayı deneyebilirsiniz.

Tekrar merhaba, işlemciyi sürekli aynı görev veya hizmet kullanmıyor çünkü sürekli degişiyor sistem boşta işlemininin herhangi bir sorun oluşturmadıgını zaten biliyorum. 4 farklı antivirüs programını aynı anda çalıştırmadım, zaten çalıştıramam da çünkü aktif antivirüs programını kaldırmadan digerini kuramam. Konunun başında da söyledim ilk olarak W10 2004 sürümünü yükledim sorunu farkedince tekrar temiz kurulum ile 2004 yükledim fakat degişen bir şey olmadı sürümden kaynaklanan bir sorun olabilecegini düşünüp W8.1 yükledim fakat sorun devam etti. Şu anda W10 1909 sürümündeyim sorun devam ediyor tarayıcı açıyorum direk CPU 100'leri görüyor. AMD destek forumunda yabancı kullanıcıların da bu sorunu yaşadıgını okudum bazıları 2. temiz kurulumda sorunun kendiliginden çözüldügünü söylemiş bazıları sorunu çözememiş.

Mehaba, size yardım edemediğim için üzgünüm. Farklı bir bilgisayara aynı işlemciyi takıp çalıştırma şansınız var mı? Işlemciyi kasa dışında toplama olarak aldıysanız garantiye göndermenizi öneririm. Eğer öyle değilse işlemciyi yerinden çıkarıp tekrar takın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…