Çözüldü AMD Adrenalin 2020 sürücüsü sonrası çözünürlük değişmeme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Evginer

Kilopat
Katılım
3 Ağustos 2017
Mesajlar
53
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD'nin son yaptığı güncelleme sonrasında adrenalin 2020 sürümüyle bilgisayarımda ve oyunlarda istediğim çözünürlükleri seçemiyorum.

Çünkü çözünürlükler aktif değil silinmiş.

Eskiden ister masaüstünden ister oyunun içinden istediğim çözünürlüğü seçebiliyordum. Şu an ise bu çözünürlükler masaüstündeki seçenekte bile sadece ekranımın çözünürlüğü ve 1280x720 bulunduğu için seçemiyorum.

Özellikle CS:GO oyununda normal 4: 3 ekran modunda 1024x768 çözünürlükte oynamak istiyorum. Eskiden oluyordu.

Şimdi oyunda ekranım 1440x900'de sabit kalıyor veya normal ekran modunda, 640x720 çözünürlüğünün dışında başka bir çözünürlüğe ayarlanamıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü

Bilgisayarı temel video modunda başlattıktan sonra Radeon ayarlar sekmesinden ekrana yeni çözünürlük ekleyerek sorunu çözdüm.
Bu bahsettiğim harici bir sorunla karşılaşmadım aksine var olan birkaç kusur giderilmiş farklı bir önerisi olan varsa bekliyorum
Msconfig den Boot (onyukleme) menüsünü seçin ardından Base Video (temel video) tikleyin ardından yeniden başlatın monitör çözünürlük ayarlarına girip son cozunurlugunuzu seçin ve Hz değerini ayarlayıp msconfig den temel video tikini kaldırıp tekrar başlatın.
 
Sorun tam olarak bu şekilde çözülmesede temel video modunda başlattıktan sonra radeon ayarlar sekmesinden ekrana yeni çözünürlük ekleyerek sorunu çözdüm
 
Çözüldü

Bilgisayarı temel video modunda başlattıktan sonra Radeon ayarlar sekmesinden ekrana yeni çözünürlük ekleyerek sorunu çözdüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Geri
Yukarı