AMD Adrenalin ve Pro Edition programlarının çakışması

xxheroxx3

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ASUS marka AMD Radeon 6650XT ekran kartına sahibim ve dün yaptığım araştırmalar sonucu yaklaşık 2 senedir kullandığım adrenalin Edition yerine Pro editiona geçiş yapma kararı aldım. Pro 23.4Q'yu yükledim ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda bir sorun yoktu lakin birkaç saat sonra ekranım bir anda kapanıp açıldı ve sürücüm yeniden adrenalin editiona döndü. Pro bilgisayarımda hala yüklü gözüküyor ancak çalıştırdığım zaman yine adrenalin sürümüne yönlendiriyor. İşlemicemde de ekran kartı mevcut olmadığı için güvenli moda alıp ekran kartı driverını DDU ile temizlemekten çekindim açıkçası sıkıntı yaşayabilirim diye. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

Herkese merhaba, ASUS marka AMD Radeon 6650XT ekran kartına sahibim ve dün yaptığım araştırmalar sonucu yaklaşık 2 senedir kullandığım adrenalin Edition yerine Pro editiona geçiş yapma kararı aldım. Pro 23.4Q'yu yükledim ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda bir sorun yoktu lakin birkaç saat sonra ekranım bir anda kapanıp açıldı ve sürücüm yeniden adrenalin editiona döndü. Pro bilgisayarımda hala yüklü gözüküyor ancak çalıştırdığım zaman yine adrenalin sürümüne yönlendiriyor. İşlemicemde de ekran kartı mevcut olmadığı için güvenli moda alıp ekran kartı driverını DDU ile temizlemekten çekindim açıkçası sıkıntı yaşayabilirim diye. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan birileri yardımcı olursa çok sevinirim.
Lütfen, ama lütfen herhangi bir driver güncellemede/yeniden kurmada/sürüm değiştirmede DDU ile güvenli modda silip o şekilde geri yükleyin. O zaman işte şu anda yaşadığınız gibi çakışmalar, daha ciddi durumlarda ise mavi ekranlar ile karşılaşılabilir.

driver temizlemeden yeni driver mı kurdunuz hocam ben mi yanlış anladım
Evet bir forumda Pro editionu yüklemek için Adrenalin sürümünü silmeye gerek olmadığını duydum bu nedenle direkt yükledim ve yüklerken de eski sürümleri kaldırma seçeneğini aktif hale getirdim ancak bu sorun oluştu.

Evet bir forumda Pro Edition'u yüklemek için adrenalin sürümünü silmeye gerek olmadığını duydum bu nedenle direkt yükledim ve yüklerken de eski sürümleri kaldırma seçeneğini aktif hale getirdim ancak bu sorun oluştu.

DDU ile güvenli modda driveri temizleyip tekrar Pro modu kurun.

Evet bir forumda Pro editionu yüklemek için Adrenalin sürümünü silmeye gerek olmadığını duydum bu nedenle direkt yükledim ve yüklerken de eski sürümleri kaldırma seçeneğini aktif hale getirdim ancak bu sorun oluştu.
Pro ve Adrenalin birbirinden farklı driver türleri. Birisinden diğerine geçiş yaparken tabii ki DDU ile silmeniz gerekir.

Eğer silip yeniden yüklemenizden bile sonra Windows kendi kendine kurmaya çalışıyor ise Windows ayarlarından ekran kartınız için driverları otomatik kurmayı kapatın lütfen.

yanlış bilgi almışsınız, driverları temizliyip istediğinizi tekrar kurun.
Pro ve Adrenalin birbirinden farklı driver türleri. Birisinden diğerine geçiş yaparken tabii ki DDU ile silmeniz gerekir.

Eğer silip yeniden yüklemenizden bile sonra Windows kendi kendine kurmaya çalışıyor ise Windows ayarlarından ekran kartınız için driverları otomatik kurmayı kapatın lütfen.
DDU ile güvenli modda driveri temizleyip tekrar Pro modu kurun.
Çok teşekkürler herkese, Yaklaşık 1 saatlik bir uğraş ardından şimdilik sıkıntı yok gibi duruyor. DDU başlarda hata verdi ama daha sonrasında tekrar temizleyerek hatayı hallettim. 24.q2 yi kurduğumda yeniden otomatik olarak adrenalin editiona geçti anlam veremedim ama daha sonra tekrar ddu ile temizleyip bu sefer 22.q3 sürümünü yükleyip, 24.q2 ye güncelledim ve normale döndü. Umarım artık bir sorun çıkmaz. Tekrardan zaman ayırdığınız için çok teşekkürler :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı