AMD AM4 fanı nasıl takılır?

Wraith Fox

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
『 AMD Ryzen 5 5600 』『 ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II 』『 XPG 32GB Spectrix 3600Mhz CL18 』『 MSİ GTX 1660Tİ Gaming X 』『 Kingston Kc2500 250GB M2 SSD 』『 James Donkey 500GB SSD 』『 WD 1TB HDD 』
Meslek
Sivil Havacılık
Yeni bir sistem topladım ve AMD R5 5600 fanını takmam lazım fakat takması zor ve korkutuyor beni. Önceki sistemimde AMD R5 2600X fanını takarken çok bastırdıpım için işlemcinin pinlerine zarar vermiştim ve fanı takamamıştım. Bir tarafı sıkınca diğer tarafı havada kalıyordu çarpraz yapsam bile. Bunun kolay bir yolu var mıdır acaba?

Yeni bir sistem topladım ve AMD R5 5600 fanını takmam lazım fakat takması zor ve korkutuyor beni. Önceki sistemimde AMD R5 2600X fanını takarken çok bastırdıpım için işlemcinin pinlerine zarar vermiştim ve fanı takamamıştım. Bir tarafı sıkınca diğer tarafı havada kalıyordu çarpraz yapsam bile. Bunun kolay bir yolu var mıdır acaba?

Çok bastırsan bile işlemci pinlerine zarar vermen saçma geldi bana büyük ihtimal pinlere zarar verme sebebin işlemciyi ters taktın veya tam oturtmadın bastırarak takacaksın veya çapraz yapacaksın kolay yolu yok.

Nasıl takmanız gerektiği kullanma kılavuzunda gözüküyor. Ayrıca sağ sol yapmadığınız ve ters takmadığınız sürece pinlere zarar vermeniz çok olası değil.

Bu videoya bakabilirsiniz. Fanı elle tutmadan takarsanız işlemci öbür yandan kalkabilir. İki eliniz olduğunu varsayıyorum...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir tarafı havada kalmaması için çarpraz çarpraz vidalayın. İlk vidayı 2 tur döndürdükten sonra çarprazındaki vidayı da 2 tur döndürün öyle öyle durduğu yere kadar vidalayın durunca daha da zorlamayın.

Bu videoya bakabilirsiniz. Fanı elle tutmadan takarsanız işlemci öbür yandan kalkabilir. İki eliniz olduğunu varsayıyorum...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim. R5 5600 için kule tipi soğutucu önerebilir misiniz peki rıca etsem. Bütçe olarak 2000/2500 arası olursa güzel olur. Sıvı soğutmalar şahsen beni korkutuyor ama sağlam bir sivi soğutmada olabilir belki pek fazla bilgim yok soğutucu kısmında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı