AMD: “AM5 Uzun Ömürlü Bir Platform Olacak”

O paha da sadece işlemcide. Özellikle 11. Nesil için hesap yapmıştık mesela, 2500 liraya 11600K alıyorsun, sorunsuz çalıştırmak için gereken VRM yapısına sahip anakart 2000 lira :D. Öte yandan AMD'de 750-800 liralık (örneği verdiğim zamanki fiyatlar) B450'de bile 5800X'i rahatça çalıştırabiliyorsun.
Bence B450M S2H için Gigabyte'a bir ödül falan verilmeli. Türkiye'yi uçtan uca bağlayan yegane materyal oldu.

Ben sürekli sistemi güncel tutuyorum. Benim sistemde de RTX 2060 var. Performans için güncelleme yapmamam mı gerekiyor?
Yanlış anlaşılmasın. İhtiyacınız ve imkanınız varsa işlemci, ekran kartı güncellemeleri yapabilirsiniz tabii. Ben değişim arifesinde bir harekette bulunmayacağım.

DLSS'i en dibe mi çekiyordun? 3300X ve 6600 XT ile orta ayarlarda oynadığımda bile 100 FPS civarında darboğaz şiddetli olmuyordu. 3. neslin çekirdek gücü hala oldukça yeterli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatırlar isen senle çözüm aramıştık bi ara düzeldi sandım ama olmadı şuan çok drop girmeyen ve kartı bi nebze daha iyi kullandığım ayar 1080p ultrada DLSS - RT off, DLSS kalite performans dengeli ne denesemde aynı darboğaz drop sorunları oluyordu, oyun kaynaklı sanırım ama bi iki oyunda daha DLSS açıp test yapmıştım, tabikide hiçbirinde CP 2077 de olan darboğaz yoktu ama 1080p de dlss açında ekran kartı kullanım değerlerinin %70-80 lere düşmesi ilerisi için beni biraz korkutuyor bu durumda.

Medyada milyar dolarlık şirketleri kırmızı ekip, mavi takım biçiminde anmak kadar saçma bir alışkanlık olamazdı herhalde.

Aynı metinde sürekli AMD, Intel adını geçirmemek için yapılan editöryel bir tercihtir o. Saçma değil. Bir paragrafta 5 kere AMD demektense farklı tanımlamalar kullanılabilir. Amerikalı üretici, kırmızı takım vs. gibi. Ali Güngör bilmiyordu zaten AMD demeyi. Neden her şeye bu kadar muhalifsiniz?

AMD pahalı satıyor falan ama, sattığının da arkasında uzun süre duruyor. Fiyatı hallettikten sonra AMD güzel hizmet veriyor kullanıcılara.

Bu değişim tabii biraz daha maliyetli olacak ama 6000 serisi güzel çıkarsa masaüstü-oyun tarafında değecektir diye düşünüyorum.
Bazen çok uzun soluklu destek veriyor. Mesela W7'ye sürücü çıkarıp 8.1'e çıkarmadığı olmuştu. Isınanı da kombi tasarrufu yaptırıyor az ekmeğini yemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı