AMD: “AM5 Uzun Ömürlü Bir Platform Olacak”

Bende de R5 3600 ve RTX 2060 var. Şu saatten sonra bir güncelleme yapmak istemiyorum. DLSS ile gittiği yere kadar gitsin diyerek sıfırdan sistem kurarım.

Beni korkutan ise oyunların gittikçe daha kötü bir optimize ile gelmesi, CP 2077 de DLSS açtığım zaman sürekli darboğaz yaşıyordum ekran kartı yükü hafiflediğinden, eğer ilerdeki oyunlarda da DLSS açtığımda ekran kartı kullanımı düşecek ise pek anlamı kalmıyor gibi :/.

Sistem (R5 3600, RTX 2060)

Sanırsam artık işlemci pimlerinin bükülmesi/kırılması tarih oluyor AMD tarafında. Şimdi anakartta başlar o olay. Fakat anakartta daha nadir yaşanıyor zaten.

Aslında sızdırılan görselleri de hesaba katarsak bir ekstra aparat dahi istemeyebilir.

Bayağı iyi o zaman, ekstra aparat ile uğraşılmasına da gerek yok madem; mis gibi iş. Bakalım ileride upgrade yaparsam benim Deep Cool Gammaxx L240 V2 ne tepki verecek. :D
Sanırsam artık işlemci pimlerinin bükülmesi/kırılması tarih oluyor AMD tarafında. Şimdi anakartta başlar o olay. Fakat anakartta daha nadir yaşanıyor zaten.

Yine soket koruması olacaktır diye tahmin ediyorum Intel'deki gibi, çok sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Bizde daha Ryzen 5 2600 kullanıyoruz şu an 3600X geçmeye düşünürken adamlar 6000SERIsini getirecekler benim bilgisayar hangi ara bu kadar çabuk eskidi ya parada yok ki güncelleyelim sistemi 2 sene daha götürse yeterli artık benim için çünkü şu anki durumda yeni bir bilgisayar alamam.

Beni korkutan ise oyunların gittikçe daha kötü bir optimize ile gelmesi, CP 2077 de DLSS açtığım zaman sürekli darboğaz yaşıyordum ekran kartı yükü hafiflediğinden, eğer ilerdeki oyunlarda da DLSS açtığımda ekran kartı kullanımı düşecek ise pek anlamı kalmıyor gibi :/.

CP2077, çok ekstrem bir örnekti. Tabii ki UE5 ile birlikte daha agresif grafikler göreceğiz ama doğal bir durum. DLSS kullanımımızı yine oyunlar belirleyecek.

Bayağı iyi o zaman, ekstra aparat ile uğraşılmasına da gerek yok madem; mis gibi iş. Bakalım ileride upgrade yaparsam benim Deep Cool Gammaxx L240 V2 ne tepki verecek. :D
Fiyatları bir tarafa bırakacağım ancak Intel'deki gibi işlemcide fiziksel açıdan bir büyüme olmadığı için düşük TDP ile birlikte daha güçlü işlemcileri soğutmak için 240 mm'lik likit ya da 2x12 cm'lik hava soğutma çözümleri yeterlilik sağlayacaktır. Ümidim bu yönde. 🧐

DLSS'i en dibe mi çekiyordun? 3300X ve 6600 XT ile orta ayarlarda oynadığımda bile 100 FPS civarında darboğaz şiddetli olmuyordu. 3. neslin çekirdek gücü hala oldukça yeterli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD pahalı satıyor falan ama, sattığının da arkasında uzun süre duruyor. Fiyatı hallettikten sonra AMD güzel hizmet veriyor kullanıcılara.

Bu değişim tabii biraz daha maliyetli olacak ama 6000 serisi güzel çıkarsa masaüstü-oyun tarafında değecektir diye düşünüyorum.
O paha da sadece işlemcide. Özellikle 11. Nesil için hesap yapmıştık mesela, 2500 liraya 11600K alıyorsun, sorunsuz çalıştırmak için gereken VRM yapısına sahip anakart 2000 lira :D. Öte yandan AMD'de 750-800 liralık (örneği verdiğim zamanki fiyatlar) B450'de bile 5800X'i rahatça çalıştırabiliyorsun.

O paha da sadece işlemcide. Özellikle 11. Nesil için hesap yapmıştık mesela, 2500 liraya 11600K alıyorsun, sorunsuz çalıştırmak için gereken VRM yapısına sahip anakart 2000 lira :D. Öte yandan AMD'de 750-800 liralık (örneği verdiğim zamanki fiyatlar) B450'de bile 5800X'i rahatça çalıştırabiliyorsun.

5000 serisinden geçiş yapmak maliyetli olacaktır ama, anakart + işlemci + RAM (eğer hem DDR4 hem de DDR5 destekli anakartlar ve işlemciler olursa RAM masrafı kalkar). Ama AMD yine de onun da uzun vadede bir güzelliğini bulacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı