Çözüldü AMD anakarta Intel M.2 SSD takmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Egemen Akyol

Hectopat
ASUS Prime B450M-K model anakarta sahibim. Eski Monster laptopumdan çıkarttığım M.2 SSD'yi anakarta takmak istiyorum. Ancak SSD'nin üstündeki yazılarda Intel SSD 600P series yazıyor bunu anakartıma monte edebilir miyim? Eğer edebileceksem nasıl takacağım konusunda da yardımcı olabilir misiniz? Ekran kartını çıkarmam mı gerekiyor takmak için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Takabilirsiniz, uyumsuzluk söz konusu olmaz. Ekran kartı M.2 yuvasını kapatmıyorsa çıkarmanıza gerek yok.
ASUS Prime B450M-K model anakarta sahibim. Eski Monster laptopumdan çıkarttığım M.2 SSD'yi anakarta takmak istiyorum. Ancak SSD'nin üstündeki yazılarda Intel SSD 600P series yazıyor bunu anakartıma monte edebilir miyim? Eğer edebileceksem nasıl takacağım konusunda da yardımcı olabilir misiniz? Ekran kartını çıkarmam mı gerekiyor takmak için?
Takabilirsin problem yok. Yuva ekran kartının altına denk geliyorsa çıkarman gerekecektir.
Montaj yaparken önce videosunu izle derim biraz eğimli şekilde takman gerek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İntel markalı SSD'ler var. Bunu bildiğim kadarı ile M.2 desteği olan bütün anakartlara takabiliyorsunuz.

Ederbilirsiniz. Yükseltme vidasını M.2 SSD'nizin boyunun denk geldiği yere takın. Sonra çok sıkmadan vidayı takın. Çok sıkmayın. Board'ı kırabilir.

Teşekkür ederim hepinize. Son olarak ekran kartını çıkarmak istersem vidalarını çıkartıp PSU kablosunu çıkarttıktan sonra direkt çekecek miyim yoksa anakartın PCI Express slotunun yanında açmam gereken bir koruma vs var mı dışardan bakınca anlayamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı