AMD APU 7890K sisteme ekran kartı önerisi

Turan.Ogut

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Vatani görevim olan askerliğimi yapmaktayım. Son 56 günüm kaldı. Malumunuz heyecan basıyor ve mevcut sistemimle tekrardan boğuşmak istemiyorum. Konuya gireyim.
1 Yıl kadar ekran kartsız APU ile idare ettim. O.C yaptiğim halde oyunları low ayarda oynamaktan ve kasmasından gerçekten sıkıldım. Günümüzün çoğu güncel FPS oyunlarında low ayarlarda 40-45 arası FPS almaktayım.
Sistemime harici bir ekran kartı dahil edip darboğaz olmadan ultra ayarlarda 100 FPS üstü performans almak istiyorum. Ama kararsız kaldım. Ekran kartı almalı mıyım yoksa yeni bir sistem mi toplamalıyım? Sistem;

BileşenAçıklama
İşlemciAMD A10 7890K 4.1GHz
AnakartMSI A68HM-E33 v2 Anakart
Ram BellekKinston HyperX Beast 8GB(2x4GB) DDR3 2400
Ekran KartıYOK
HDDWD 1TB 7200RPM HDD
SSD DiskKingston Fury 240GB
İşlemci SoğutucuAMD A10 7890K Godavari Yeni Nesil Wraith Soğutucu
KasaAerocool GT Advance Black Edition
Güç KaynağıAerocool VX Serisi 500W34A@12V Aktif PFC GüçKaynağı
[TBODY] [/TBODY]
Ayrıca alacağim ekran kartı GeForce 1050Ti. APU işlemcim ekran kartına darboğaz yapar mı? İşlemciyi de değiştirmem gerekir mi? Ekstradan bir 8GB daha RAM takmayı düşünüyorum beni yeni bir PC toplamaktan kurtarırsa. Yeniden bir PC toparlarsam eğer sadece kasa olarak bütçem 4.000 TL. Diğer bileşenlerim mevcut. Sizin bilgilerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var. Param çöp olsun istemiyorum. Teşekkür ederim. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlardan bahsediyorsunuz tam olarak. Çünkü GTX 1050 Ti güncel AAA oyunları ''ultra'' ayarlarda 100 FPS ile oynatabilecek seviyede bir kart değil. Hatta bu bahsettiğim oyunlarda 1080P ''ultra'' ayarlarda 60 FPS'i bile zor görüyor. Şöyle de bir şey var; o işlemciye takabileceğiniz en verimli kart da GTX 1050 Ti olur. Daha üst kartlar ile işlemci darboğaz yapacaktır.

Hangi oyunlardan bahsediyorsunuz tam olarak. Çünkü GTX 1050 Ti güncel AAA oyunları ''ultra'' ayarlarda 100 FPS ile oynatabilecek seviyede bir kart değil. Hatta bu bahsettiğim oyunlarda 1080P ''ultra'' ayarlarda 60 FPS'i bile zor görüyor. Şöyle de bir şey var; o işlemciye takabileceğiniz en verimli kart da GTX 1050 Ti olur. Daha üst kartlar ile işlemci darboğaz yapacaktır.
Hmm.. Anlaşilan yeniden sistem toplamam gerekicek. Çunki bahsettiğiniz gibiyse 1050ti alip bu sisteme dahil etmemin bir mantiği yok sanirim. Çunki tatmin edemeyecek. Zaten işlemcinin ne olduğu belli. Değiştirmek istesem anakart sikinti yaraticak. Onuda değiştirmem lazim.. Galiba yeni bir sistem toplayacağim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı