AMD APU Tabanlı Sistem Toplama

@recep1784 Peki hocam r7 250 alıp dual graphics olarak kullanmak yerine iki katı para verip r9 285 almanın neresi mantıklı? Ayrıca dediğim gibi 7870k i3 4160'dan daha performanslı 7870k darboğaz yapabilir diye i3 4160 tavsiye etmeniz biraz mantıksız olmuyor mu?

Murat hocamın toplamış olduğu sistem 1506 TL tutuyor ( ram fiyatını eklemedim ) , benim önerdiğim sistem ise 1557 TL tutuyor. i3 4160 alıp ileride upgrade edebilir ancak şuan için fm2+ önü biraz kapalı. Benim sistemde sadece SSD yok. Onuda ileride eklemesi daha mantıklı değil mi ?

Hocam hangisinin mantıklı olduğu tartışılır ihtiyaca kullanım amacına göre değişir evet fm2+ eski bir soket ama 1150'de öyle geleceği çok parlak bir soket değil i3 4160 işlemcisinden i5 4460 işlemcisine geçmek ne kadar mantıklı bir seçenek sizce veya 1200 lira verip i7 4170 almak? Apu + r7 250 uzun süre yeterli olacaktır ama upgrade konusunda ne fm2+ ne de 1150p tatmin etmez geleceğe dönük sistem toplamak istiyorsanız skylake toplayacaksınız ki oda bu bütçe ile mümkün görünmüyor.

Hocam 1150 soket alırsa 2-3 sene sonra i7 4790 alırsa iyi bir ekran kartı alıp yoluna devam edebilir. Ancak fm2+ bu kadar açık değil.

Hocam sizce 2-3 sene sonra piyasa hiç değişmeyecek mi? i7 4790 mı kalır sizce? Yeni teknolojiler yeni mimariler çıkacak ve fiyatıda düşmeyecek yaklaşık 1000 lira verip eski bir işlemci almak sizin gözünüzde upgrade etmek oluyorsa orasını bilemem. Örnek olarak 3. nesil Intel işlemcilerine bakabilrisiniz.

Teknoloji ilerledikçe eskileri ucuzlar. Ve işlemciler, ekran kartları kadar hemen eskimez. Örneğin i5 2500k'da şuan iş görür ve şuan için çoğu ekran kartına darboğaz yapmıyor.

Hocam neyse uzatmaya gerek yok sanırım hala i5 2500k falan diyorsunuz ikinci el i5 2500k bulmak fi tarihinden kalmış işlemciye güncel i5 parası verecek kadar saçmalamaktan daha zor. :)

Hocam sistemi bilmem konuyu açan arkadaşın karar meselesi ama attığınız o kasayı satın alırsa tüm parçaları yakar. Dünyanın en kalitesiz kasası falan yazdınız arama motoruna bunu bulmak için sanırım. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı