AMD Athlon 3000G alınır mı?

celalfe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sistemimi yükseltmek istiyorum ama bütçem 1000 TL onun için AMD Athlon 3000G alacağım da anakart A64HM miydi neydi MSI'nın.

Merhaba sistemimi yükseltmek istiyorum ama bütçem 1000 TL onun için AMD Athlon 3000G alacağım da anakart A64HM miydi neydi MSI'nın.
Anakart a68hm

Güzelim oyunu Doom 2 grafiklerine döndürüp oynamayı ben oynamak olarak görmüyorum :)

Kötüden kastım Vega 8 -11 göre ciddi anlamda kötü. Zaten ün yapan Vega onlar. Vega 3 Intel HD gibi.

Ben aldım Athlon 3000g arkadaşa zamanı gelince geri alırım garantisiyle sattım haftaya bana geri geliyor. Nasıl elden çıkaracam diye düşünüyorum :D

Artı -1 Eksi
Bir diğer husus Athlon 3000G iyi bir işlemci değil. Cidden çok kötü. O fiyatlarda alınan i3'ler çok daha iyi.

Artısı Vega 3 dicem o da ayrı kötü :D
Fiyatına göre canavar. Gerek kolay soğutması gerek çoğu oyunu açması (düşük ayarda olsa bile bu bir APU). Hiç hafife alınacak bir işlemci değil. Forza Horizon 4'ü keyif verecek şekilde 1080P oynatabilecek düşük fiyatlı sıfır başka bir APU söyleyin susalım. 35W TDP değerine sahip olduğu için ısınmıyor bile OC yapabiliyorsunuz.

Güzelim oyunu Doom 2 grafiklerine döndürüp oynamayı ben oynamak olarak görmüyorum :)

Kötüden kastım Vega 8 -11 göre ciddi anlamda kötü. Zaten ün yapan Vega onlar. Vega 3 Intel HD gibi.

Ben aldım Athlon 3000g arkadaşa zamanı gelince geri alırım garantisiyle sattım haftaya bana geri geliyor. Nasıl elden çıkaracam diye düşünüyorum :D
Karşılaştırdığınız grafik birimine sahip APU'ların en az 2-3 kat daha pahalı olması adil mi sizce?

An itibariyle haklısınız ama Ryzen APU'lar bir dönem deyim yerindeyse sudan ucuzdu. Herkes AMD hayranı olmuşken bir anda fiyatlar Intel'i geçer hale geldi. Dolar kurundan bağımsız söylüyorum.

Günümüze dönersek gören duyan olursa diye yazıyorum :) AMD Athlon idareten tercih edilecek bir ürün gibi dursa da gerek yok. Bu işlemciye ilerde iyi ekran kartı taksanız dahi verimsiz olacak. İşlemci de değişme ihtiyacı duyacaksınız.

Onun yerine Intel i3 10100f alıp, 250 civarında 8800 gt ekran kartı alıp aynı huzura kavuşabilirsiniz. İlerde ekran kartı da alıp işlemciyi değişmeden idare edebilirsiniz.

GeForce 8800 GT vs Radeon RX Vega 3 [in 1 benchmark]

Athlon 3000G vs Core i3-10100F [in 3 benchmarks]

https://www.epey.com/islemci/karsilastir/395129-613166/amd-athlon-3000g_intel-core-i3-10100f/

Tabi herkesin tercihine saygım sonsuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı