AMD Athlon II X4 640 sistemi satıp R5 3600 sistem almak mantıklı mı?

Bilgikayarcı

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Bu aralar bir sistem yükseltme çabasındayım, şimdi şöyle ki meşhur AM3 sistemim var bu sistemde AMD Athlon II X4 640 işlemci 8 GB 4+4 RAM var. Şimdi bu sistemi satacağım hatta ilana koydum, koyduğum fiyat mantıklı mı bilmiyorum ama ilanı alan olursa anakart parası çıkıyor; anakartı 1600 TL'ye buldum bir tane alacağım. İşlemciyi de 1800 TL'ye soğutucusuyla beraber alacağım. İşlemci AMD Ryzen 5 3600, anakart MSI A320M PRO-VD/S. Anakartın braketi yokmuş onu alacağım 150TL'ye. RAM'i elektrikçiden bulurum. Neyse, ilanların linklerini bırakacağım yorumu size bırakıyorum, yapmam gereken bir şey varsa yazabilirsiniz; şimdiden teşekkürler.

Benim ilanım;
https://www.letgo.com/item/foxconn-a74ml-3-series-am3-anakart-iid-1706287486

Satın alacağım ilanlar;
Anakart
İşlemci Braketi
İşlemci

Birde Elimde kullandığım HDD'yi öbür aldığım anakarta takınca hata almam demi UEFI anakart aldığım içi soruyorum.

Bence fiyatlarına göre güzel bir yükseltme hocam. PSU yeterliyse para biriktirdiğinizde GT710 satıp RX 570 falan da alınabilir ilerisi için.

Bir de elimde kullandığım HDD'yi öbür aldığım anakarta takınca hata almam değil mi UEFI anakart aldığım içi soruyorum.

Her ihtimale karşı güncel bir format USB'si hazırlayın en kötü format atarsınız. Problem olmaz.

550W Everest PSU var. Bilmiyorum ekran kartı yükseltmeyi şu an düşünmüyorum.

PSU yeter muhtemelen ama çok güven vermiyor markası hocam. Yükseltme düşünmüyorsanız gerek yok.

1440x900p monitör var.
Her ihtimale karşı güncel bir format USB'si hazırlayın en kötü format atarsınız. Problem olmaz.
Tamamdır var elimde USB hazırda :D şuan Tiny10 kullanyorum onada Tiny10 kurmalımıyım?

1743282734985.png

Böyle bir durum olurmu?

1440x900p monitör var.

Tamamdır var elimde USB hazırda :D şu an tiny10 kullanyorum ona da tiny10 kurmalı mıyım?

Eki Görüntüle 2457281

Böyle bir durum olur mu?

Yok hocam o siteler tamamen saçmalıyor. İşlemcinizin darboğazın D'sini yaşaması mümkün değil. Tiny10 kullanmadım bilgim yok eğer RAM'i 16 yaparsanız Windows 11'e kadar hepsi rahatlıkla çalışır zaten. Eğer oyun oynamıyorsanız Linux da kurabilirsiniz bende yazılımla ilgileniyorum Linux Mint Xfce 22.1 kullanıyorum çok da memnunum. Boşta 1.2 GB harcıyor.

Windows 11'deyken boşta 3GB altına inmiyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı