AMD Athlon X2 5000 sistem ısınıyor

amohilo17

Hectopat
Daha fazla  
İyi bayramlar arkadaşlar forumlarda geziyorum bakıyorum ki bilgisayarlarınız çok yüksek özellikte. :D Benimki onların yanında külüstür.. :)

Her neyse ben yeni bir işlemci aldım 2. el Amd Athlon X2 5000+ bilgisayarıma taktım iyi güzel bilgisayar açıldı sonra özelliklere baktım orada da yazıyordu. Hemen oyuna girdim FPS artmış mıdır diye (Lol'e) oyuna girdim işte FPS 59-60 arası çok sevindim ama oyuna girdikten 2-3 dk sonra bilgisayar sanki elektirikler kesildi gibi kapandı sonra hemen buraya bir konu açtımç 230W PSU vardı işte. Orada yazdılar PSU değiştir diye bende 300W Peak 350W Everest aldım. Eve geldim bilgisayara monte ettim işlemci falan da takılı işte tekrar açtım bilgisayarı 5-10 dakika Facebook'a girdim kapanmıyordu. Sonra oyuna gireyim dedim oyun başladı işte pat tekrar kapandı. Yani bana yardım edin ne olur o kadar para verdim işlemciye falan acaba işlemcide mi arıza var? Geri verip Amd Athlon X2 4800+ mü alsam he bide benim bilgisayarda fan yok şuan ki sistem normal sabahtan akşama kadar çalışıyo ama o işlemciyi takınca bilgisayarın her parçası ısınıyor. (Anakart, PSU, ekran kartı) yani şimdi birisi der PSU alman lazım diye daha bugün aldım pek fazla para yatıramam işlemciyi geri verip alt modelini alabilirim. Bir de acaba havalar sıcak ondan mı kapanıyor?Bilgisayarımın özellikleri:

dasdggggg.PNG
Ekran Aasdasdaslıntısı.PNG
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran dasdasdasdas.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Everest'in güç kaynakları pek önerilmiyor. Isınma sorunu güç kaynağından olsa gerek. Güç kaynağı sisteme yeterli derecede güç veremiyor ve bilgisayar kapanıyor. Bir zamanlar aynı sorun bende de vardı. 8800GT almıştım, güç kaynağı yetersizdi. Bütün parçalar ısınıyordu. Bilgisayar kapanıyordu. Yeni güç kaynağı almıştım sorun çözülmüştü. Bir de işlemcinin termal macunu sürülümü.

1- İşlemci macunu olarak en iyisini aldım. Slink diye bir şey gümüş varmış içinde toz falan bir şey yok. Yani işlemciyi geri verebilirim. 4800 alsam sorun çözülür mü? Veya işlemci önerir misiniz?

Evet sabahtan beri 6-7 kez tak çıkar yaptım islemci fanının altindaki demiri suya tutup kurutup taktim.

Sanırım macunda sürmüşsün. Playclew yükleyip oyundan önce açıp gir. Oyun içinde size sistemin sıcaklığını gösterecektir kapanana kadar takip edin. Kaç derecede kapanıyor.

60-65 arasi olup kapaniyor. Sabah bir ara kasayi yatırıp fön makinesi tuttum. Bilgisayar acikken kapanma olmadi ama anakart PSU ve RAM'ler cok fazla ısındı. CPU fazla isinmamisti fön makinesini onun ustune tuttum hep.

65 normal bir değer. Ben oyun oynarken rahat 80'i aşıyorum.

Bana PSU gibi geldi. Çünkü bütün bileşenlerin ısınması normal değil işlemci değiştirince.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı