AMD Athlon X4 950 cTDP değerini değiştirme

Orkun32

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Endüstri Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar AMD Athlon X4 950 işlemciye sahibim. İzlediğim bir videoda cTDP değerini 65W yerine 45W olarak değiştirdi. Oyunlarda azda olsa daha iyi performans sağladı bu şekilde. Bunun nedenini bilen varsa beni bilgilendirebilir mi?

cTDP programlanabilir termal tasarım gücü demektir. 65W değerini seçerseniz, işlemci bu civarlarda güç harcamaya programlanacaktır, böylece daha yüksek frekanslara daha rahat çıkabilir. Bu değeri düşürmek oyunlarda ekstra performansı sağlamak bir yana, frekansların düşmesine sebep olacağı için performansı düşürecektir.

Eğer daha fazla performans istiyorsanız hız aşırtma yapabilirsiniz.

cTDP programlanabilir termal tasarım gücü demektir. 65W değerini seçerseniz, işlemci bu civarlarda güç harcamaya programlanacaktır, böylece daha yüksek frekanslara daha rahat çıkabilir. Bu değeri düşürmek oyunlarda ekstra performansı sağlamak bir yana, frekansların düşmesine sebep olacağı için performansı düşürecektir.

Eğer daha fazla performans istiyorsanız hız aşırtma yapabilirsiniz.

Sonunda cevap gelmesine sevindim öncelikle, bu dedigim olayi bir kanal denemis ve anakarttan anakarta degisecegini yazmisti. Far Cry Primal icin iki cTDP degerinde de test yaptim ve cidden biostan 45W yaptigimda 3-4 FPS'lik bir artma oldu.

Msi afterburnerda cpu sicakligi goremedigim icin bakamadim. Bahsettigim video bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar benim işlemci x4 860k 95w gigabyte anakartta cTDP ye tıklayınca 45w ve 65w çıkıyor.anakartta o.c yapamıyorum.o.c yapmak için 65w ımı seçmeliyim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı