AMD B550 Anakartlar Beklenmeli Mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. PCI Express 4.0 destekli AMD B550 anakartların 16 Haziran'da çıkması bekleniyor yani nereden baksanız 1 ay falan kaldı. Türkiye'ye gelişinin biraz zaman alacağını düşünürsek en geç Temmuz ayında B550 anakartları görebileceğiz.
Abim bilgisayarı yükseltmeyi düşünüyor. Haziran-Temmuz gibi Ryzen 5 3600 işlemci, B450 anakart ve 16 GB 3000 MHz RAM ile sistemi güncellemeyi düşünüyor.
Sizce B550'yi beklemeye değer mi? Eğer B550 anakartlar daha pahalı olursa B550 alınır mı yoksa B450 alınıp geçilmeli mi?

Haziran-Temmuz gibi düşünüyorsa Haziran-Temmuz gibi karar versin, acelesi yok. Bekleme desek bile gidip almayacak sonuçta değil mi?
Şimdiden ön karar veriyoruz. Ama dediğiniz de doğru. Doların da ne olacağı belli değil. Benim asıl sorum şudur, B550 nasıl bir yonga setidir?

Şimdiden ön karar veriyoruz. Ama dediğiniz de doğru. Doların da ne olacağı belli değil. Benim asıl sorum şudur, B550 nasıl bir yonga setidir?
B450'yi al, PCIe 4.0 ekle gibi duruyor şimdilik. Detaylar çıkar yakında. Alacağınız zaman pek cok şey kesinleşmiş olur zaten. Dediğim gibi şimdiden karar verip aceleye getirmeye gerek yok.

Dostum teknoloji sürekli yenilenen bir şey 550 çıkacak seneye 650 çıkacak sonra 750 bu böyle sürüp gidecek bütçene göre en iyi sistemi toplamak her zaman daha iyi öbür türlü keşke biraz daha bekleseydim üstünü alırdım der durursun. R5 3600 çıktı aldık R5 4600 çıkacak R5 5600 çıkacak bu böyle sürüp gidecek. Şu an toplanan ortalama 7K'lık sistemler rahat 10 sene götürür zaten.

B450'yi al, PCIe 4.0 ekle gibi duruyor şimdilik. Detaylar çıkar yakında. Alacağınız zaman pek cok şey kesinleşmiş olur zaten. Dediğim gibi şimdiden karar verip aceleye getirmeye gerek yok.
Beni asıl kuşkulandıran nokta B450 yonga setinin dahili PCI Express hatlarının 2.0 olması. Özellikle de bazı B450 anakartlarda 2 adet M.2 NVMe yuvası var fakat 1 tanesi PCI Express 2.0 olarak çalışıyor. Bu da 2 adet M.2 SSD takmak istediğimde SSD'lerden birinde darboğaz yaşayacağım anlamına geliyor. Fakat B550'de dahili PCI Express hatları 3.0 olduğu için böyle bir sorun olmayacak gibi görünüyor. Yine de bekleyip görmek en iyisi olacaktır. Teşekkürler cevaplarınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı