AMD Black Screen hatası

Tatwr

Decapat
Katılım
17 Haziran 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, yaklaşık bundan 1 yıl önce AMD'ye bir driver güncellemesi geldi ve o saatten sonra da ekran kartında ne kadar güncelleme gelse bile "AMD Black screen" dediğimiz driver çökme sorununu yaşıyorum. Bunun bir çözümü var mı, varsa yazar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de RX580 8 GB vardı o kdr parayı boşuna bayılmışım programda bulunan Radeon Boost bugu yüzünden kart yanmıştı hem Serious Sam 2'yi 20 FPS'de oynatıyordu.
 
Bu sorun bende de mevcut, nedenini ben şu şekilde buldum DxDiag üzerinden ekran sekmesine girip görüntü belleği(VRAM) kısmında bellek boyutu ne kadar?
Bende 0 MB yazdığını görünce chipset sorunu olduğunu anladım. Bir bakmanızda yarar var.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-06-18_113809.png
    resim_2021-06-18_113809.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 28
Bu sorun bende de mevcut, nedenini ben şu şekilde buldum DxDiag üzerinden ekran sekmesine girip görüntü belleği(VRAM) kısmında bellek boyutu ne kadar?
Bende 0 MB yazdığını görünce chipset sorunu olduğunu anladım. Bir bakmanızda yarar var.
bende böyle sorunu hala çözemedim
 

Dosya Ekleri

  • bellek.PNG
    bellek.PNG
    8,8 KB · Görüntüleme: 24
Bazen bu durum Ram frekansları ile alakalı olabiliyor. Ramler üzerinde bir değişiklik yapmadıysanız(ki anlattığınıza göre sürücü kaynaklı) bu problem sürücünün boşta kartı çalıştırma voltajıyla alakalı olabilir. Burayı, burayı ve son olarak burayı bir okuyun derim. Bu kapsamda ekran kartınızın boşta ve yükte ne kadar güç tükettiğini izlemeniz gerekiyor. Bunu yapmadan önce en eski tarihli sürücülerden birini kurarak tekrar kontrol sağlayın. Sorunun devam etmesi halinde voltaj değiştirme ile ilgili yeni konu açarak sorununuzun çözüleceği ölçüde değişiklik yapma yoluna gidebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken hususlar var, masaüstü kartlar olunca çok vakıf olduğum bir nokta değil. O yüzden değerleri şu kadar yükseltin veya düşürün gibi bir öneride bulunmayacağım. Çözülebilirse eğer sürücü kaynaklı çözüm daha iyi olacaktır.

Son bir öneri: Mevcut sürücüyü kaldırıp, Windows Update yoluyla sürücü kurulumu gerçekleştirmeye çalışın. Bunu yapabilirseniz Radeon Yazılımını Microsoft Store üzerinden edinip sorunun devam edip etmediğine bakın. Sürücü yüklemeyi yapabilirseniz Radeon Yazılımını buradan kurabilirsiniz. Umarım faydası olur.
 
Bazen bu durum RAM frekansları ile alakalı olabiliyor. RAM'ler üzerinde bir değişiklik yapmadıysanız(ki anlattığınıza göre sürücü kaynaklı) bu problem sürücünün boşta kartı çalıştırma voltajıyla alakalı olabilir. Burayı, burayı ve son olarak burayı bir okuyun derim. Bu kapsamda ekran kartınızın boşta ve yükte ne kadar güç tükettiğini izlemeniz gerekiyor. Bunu yapmadan önce en eski tarihli sürücülerden birini kurarak tekrar kontrol sağlayın. Sorunun devam etmesi halinde voltaj değiştirme ile ilgili yeni konu açarak sorununuzun çözüleceği ölçüde değişiklik yapma yoluna gidebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken hususlar var, masaüstü kartlar olunca çok vakıf olduğum bir nokta değil. O yüzden değerleri şu kadar yükseltin veya düşürün gibi bir öneride bulunmayacağım. Çözülebilirse eğer sürücü kaynaklı çözüm daha iyi olacaktır.

Son bir öneri: Mevcut sürücüyü kaldırıp, Windows Update yoluyla sürücü kurulumu gerçekleştirmeye çalışın. Bunu yapabilirseniz Radeon yazılımını Microsoft Store üzerinden edinip sorunun devam edip etmediğine bakın. Sürücü yüklemeyi yapabilirseniz Radeon yazılımını buradan kurabilirsiniz. Umarım faydası olur.

Tamadır bir deneyyeyim çok tşeekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı