- Makaleler
- 5
AMD baskıya gelemiyor. Intel Z170 anakartların desteğini iki nesil ile sınırlı tutmuştu mesela, emin olun Z170'ler 8. nesil desteklese AMD'ye geçmek yerine 8700K alır kullanırdım. (8700K, 3600'ün fersah fersah ilerisinde bir işlemcidir oyun performansı olarak.) fakat Intel bu desteği vermeyince ikinci el 7700K'ya fahiş fiyatlar ödemek yerine B450-3600 ikilisine yöneldim. İstediğim performansı vermiyor, çoğu oyunda 144 FPS'e ulaşamıyorum. Fakat fiyatının hakkını veriyor. Eğer AMD'nin daha pahalı daha yüksek oyun performanslı bir işlemcisi olsa onu alırdım.
Buradaki fanboy ordusuna hatırlatmak isterim AMD'yi çekici kılan nokta kullanıcı dostu olmaları, uygun fiyatlı olmaları. Oyun performansı kesinlikle değil. Bu kıyaslamayı yapmış kendi gözü ile görmüş birisi olarak söylemek isterim, sosyal medyadan duyup öğrendikleri fikirler ile bana saldıran insanlar dunning-kruger etkisi nedir bir araştırsınlar.
i7 4790 ve 1650 Super ikilisi CS:GO'da 180 FPS altına düşmezken ( genel olarak 250-300 arası ) günümüzde bu performansı veremeyen ' güçlü ' Zen işlemciler var kesinlikle haklısınız.