AMD, Çökmeleri Analiz Etmeye Yarayan Radeon GPU Detective Aracını Yayınladı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.325
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD-Radeon-RX-6000-RDNA-2-Ekran-KArti-GPU.jpg

NVIDIA ya da AMD farketmeksizin, ekran kartları zaman zaman farklı nedenlere bağlı olarak işleri kesintiye uğratabilir. Bazen sürücü, bazen ise uygulama kaynaklı olarak çökmelerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Sorunları tespit etmemizi kolaylaştırmak isteyen AMD ise geliştiricilerin Radeon ekran kartlarındaki çökmeleri teşhis etmelerine yardımcı olmak için Radeon GPU Detective (RGD) isimli yararlı bir araç hazırladı. Radeon GPU Detective, […]

Devamı: AMD, Çökmeleri Analiz Etmeye Yarayan Radeon GPU Detective Aracını Yayınladı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Herkes her sürüme bir şey diyor, neden ben hiç sorun yaşamıyorum acaba? Nvidia BIOS'u atmışım herhalde karta. :)
Ben de çözemedim ilk defa AMD kart aldım son sürümü yükledim adettendir diye baktım FurMark sıcaklığı görmüyor RDR 2 VRAM'i görmüyor mecbur sürüm düştüm 23.5.2'den devam ediyorum. Arkadaşımda da aynı kartın ASUS olanı var o da aynı şekilde 23.5.2 kullanıyor.
 
Herkes her sürüme bir şey diyor, neden ben hiç sorun yaşamıyorum acaba? Nvidia BIOS'u atmışım herhalde karta. :)

Ben de anlamıyorum. x1950 Pro, 4850, RX 570, 580, 590 kullandım ve halihazırda RX 6600 kullanıyorum, bir kardeşim 6800, diğeri de 6650XT kullanıyor ama ne kardeşlerim ne de ben geçmişten şu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık. NVIDIA kartta çok kullandım FX 5200 ilk kartımdı, son kartımda 2060. Bu demek değil hiçbir zaman sorun çıkmayacak. Bazı kişiler C4 PSU kullanıyor, BIOS ayarlarında bilmedikleri şeyleri açıp kapatıyorlar, driver booster gibi programlar kullanıp sürücülerinin yeni olduğunu düşünüyorlar, BIOS güncellemiyorlar ve sonra da diyorlar ki AMD bozuk. Ya ben neler neler duydum hatta bir örnek vereyim. Başka bir forumda 11 yaşında olduğunu düşündüğüm kardeşimiz diyordu ki AMD kartlar garantisi bittiği gibi bozuluyor öyle tasarlanmış. Ben artık kimseye bir şey dememeye yemin ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı