AMD CPU'lu sisteme macOS kurulumu

Emirhan Kayabaş

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2019
Mesajlar
53
Herkese iyi geceler. AMD Ryzen 3 4300GE with Radeon Graphics 3.50 GHz işlemci, 8 GB RAM ve BIOSTAR A520mh anakartlı bir APU sistemim var. Buna macOS Catalina veya Big Sur (sistem için en iyisi hangi ise o) kurmak istiyorum ikinci bir işletim sistemi olarak. Aktif olarak Windows 11 kullanıyorum lakin bir Mac işletim sistemini test etmek istiyorum ne zamandır. Lakin sıkıntısız bir ISO dosyasını nereden bulabilirim bir sıkıntı olursa nasıl çözerim hiç bilgim yok. Daha önce VMware üzerinden sanal olarak kurmuşluğum var lakin hiç Hackintosh olarak kurmayı denemedim. Zor bir süreç midir hiç bilgisi olmayan biride başarabilir mi? Ayrıca bu sistem özellikleri kurtarır mı yüklemek için? Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler dilerim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    46 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuramazsın. AMD APU'lar desteklenmiyor. Grafik hızlandırma çalışmayacağı için kurmanın hiçbir anlamı olmaz kurabilsen bile.
Doğru 3200G kurunca çözünürlük vs gelişmediği için (ki ayarlardan bir şekilde otomatik büyütüyor) hatta bir şekilde arttırılsa bile ekran kartını tam kullanamadığı için anlamı olmuyor.
 
Sanal olarak deneyebilirsin. Ama dediğim gibi ekran kartı tanıtılamadığı için eziyet çekersin denerken bile. En iyisi uyumlu bi' ekran kartı almak. GT 710 gibi.
Hocam sıfırı 900 TL' den ikinci eller ise 500 TL bandında eski bir kart anladığım kadarıyla. Eski bir karta da para vermek istemiyorum. İşlemcinin içinde ki azıcık sıksın dişini performans göstersin. Teşekkür ederim en azından boşuna hackintosh ile falan uğraşmadan uymadığını öğrendim.
 

Geri
Yukarı