AMD Curve Optimizer ayarları nasıl olmalı?

brkatl06

Hectopat
Yer
Ankara Keçiören
İşlemcim: AMD Ryzen 9 7900X.
Soğutucu: MSI CoreLiquid 360r V2.

Webde gezinirken 65 derece ve 5500 Ghz'lere çıkıyor. Bu olay benim canımı sıkıyor. AMD Curve Optimizer yapmam söylendi.
Yaparken hangi ayarları seçmeliyim? Eco modu açıktı BIOS'tan kapadım. Yaptıktan sonra tekrar açmalı mıyım?
Ramlerimin AMD Expo özelliği var seçmeli mi?
Kullanım amacım şimdilik oyun.

Dosya Ekleri

• ssss.png
    ssss.png
    97,2 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleme:
Ryzen 7 7700X için ayarlarımı Bios üzerinden yaptım.

YouTube linki üzerinden kontrol edebilirsiniz. Curve Optimize edip, Precision Boost Overdrive PPT ve Maxi Thermal throttle 85 alırsanız çiçek gibi oluyor.

Ryzen 7 7700X için ayarlarımı Bios üzerinden yaptım.

YouTube linki üzerinden kontrol edebilirsiniz. Curve Optimize edip, Precision Boost Overdrive PPT ve Maxi Thermal throttle 85 alırsanız çiçek gibi oluyor.
İlk önce curve optimize mi yapayım yoksa bios üzerinden videoda yapılanları mı? curve optimize yaparken eco yu mu seçeyim? All core - Per core

BIOS üzerinden ayarları yapmanız yeterli ekstra program kullanmadan zaten curve optimize ayarlarını BIOS'tan yapmış olacağız.

Senin attığın videoda ASUS anakart , bendeki MSI olduğu için bu videodaki ayarları uyguladım. Aynı sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Warzone 2.0'da 60 dereceydi ortalama. Anlık olarak da Max 67 görmüş bir ara
Ayarları uygulamadan önce Cinebench testinde 95 derece oluyordu. Videodakileri yaptıktan sonra kabul edilebilir sıcaklıklara indi. Tabii skorda bayağı indi. Videodaki adamın skoru çok az oynuyordu :(
1 numaralı görsel uygulamadan önce - 2 numaralı uyguladıktan sonra

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    926,3 KB · Görüntüleme: 127
  • 2.png
    2.png
    853,4 KB · Görüntüleme: 73
  • 1693695994181.png
    1693695994181.png
    233,3 KB · Görüntüleme: 115
Senin attığın videoda asus anakart üzerinden yaptığı için bu videodaki ayarları uyguladım. Aynı sanırım.
Warzone 2.0 ' da 60 dereceydi ortalama. Anlık olarakda max 67 görmüş bir ara

Aynen aynı ayarlar. AMD işlemciler zaten ekstra sıcak çalışmayı seven işlemciler. Fabrika stock halini 95 derece olarak ayarlıyor. Yaptığımız ayarın oyunlarda hiç etkisi yok. Aynı FPS'yi veriyorlar. Burada amaç işlemci top performansını daha uzun zamana yaymak. Yurt dışında 1-2 yılda bir bilgisayar değiştirebiliyor insanlar ama açıkçası ben bu ayarları yaparken en az 3-4 yıl gitmesini hedefledim.

Aynen aynı ayarlar. AMD işlemciler zaten ekstra sıcak çalışmayı seven işlemciler. Fabrika stock halini 95 derece olarak ayarlıyor. Yaptığımız ayarın oyunlarda hiç etkisi yok. Aynı FPS'yi veriyorlar. Burada amaç işlemci top performansını daha uzun zamana yaymak. Yurt dışında 1-2 yılda bir bilgisayar değiştirebiliyor insanlar ama açıkçası ben bu ayarları yaparken en az 3-4 yıl gitmesini hedefledim.
Aynen. En az 3-4 yıl götürsün isterim bende. Bu ekran kartı kullanım değerlerine takılmalı mıyım?

Aynen. En az 3-4 yıl götürsün isterim bende. Bu ekran kartı kullanım değerlerine takılmalı mıyım?
Ekran kartı da İşlemcide göstergelerde %100 gözüksede aslında tam kapasite kullanmıyor. Fabrika %100 bile çalışsa en güvenli seviyede olacak şekilde tasarlıyor. O yüzden insanlar overclock yapıp o güvenli seviyenin üstüne çıkartıyor suyunu sıkıyor.

Render konusunda yazmayı unutmuşum evet düşüş olması normal. Şöyle düşünün orada ayarladığımız negative 30 ise işlemcinin her çekirdeğinde 30 curve azaltıyor. Oyunlarda bu fark hiç yansımıyor taş çatlasın 1 FPS ama renderda tüm çekirdekleri tam kapasite kullandığı için puanda düşüş yaşıyor.

R7 7700x kullanıyoruz bizde render alıyoruz yaptığım testlerde oldukça büyük projede bile 5 dakika kayıp var. 95 derecede çalışacağına 75 derecede çalışsın 5 dakika fazladan beklemeye razıyım.

Oldukça fazla test yaptım bu arada. kayıp gerçekten çok az. İşlemciler hele ki yeni nesil işlemciler fazla ısındım yanacak diye birşey yok. Yüksek ısı zamanla top performansı düşürüyor. 85-90 derece üstünde transistörler yapısal olarak kayıp yaşamaya başlıyorlar.

Toparlayacak olursam işlemciyi ilk gün ki performansı gibi 95 derecede 2 yıl kullanacağıma, 75 derecede 4-5 yıl kullanayım benim için daha önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı