AMD Ekran Kartı Devre Dışı Kalma Sorunu

EMESTI

Hectopat
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar, dizüstü bilgisayarımda AMD ekran kartı devre dışı kalıyor ve oyunlar aşırı derecede kasıyor. Eskiden bu şekilde herhangi bir sıkıntısı yoktu, güncellemenin ardından bu tip sıkıntılarla karşılaşmaya başladım. AMD devre dışı kaldığında otomatik olarak Intel HD Graphics devreye giriyor ve oyunlar doğal olarak kasıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

İşletim Sistemi: Win10 Pro 64bit
İşlemci: Intel i7-4700MQ 2.40 GHz
RAM: 6 GB
Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4600 & AMD Radeon HD8750M

Amd Radeon.png

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücü kaldırma işlemini zaten denemiştim bundan her hangi bir sonuç alamadım. Bilgisayarıma yakın bir tarihte format attığım için eski sürücüler silindi, güncel sürücüleri ise bilgisayar kabul etmiyor, yüklemeye çalıştığımda mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayarımı geri yükleme noktası ile açmak zorunda kalıyorum. Kalıntıları silmek benim de yaptığım bir şeydi. Bunların haricinde başka ne yapılabilir?

Bende ayni sorunu yaşıyorum. DDU ile ekran kartı sürücüsünü sildikten sonra bu sorunu yaşamaya başladım. @Asım Demir
@NookumPie
Technopat sayesinde kendi sorunumu çözmeyi öğrendim. Genelde kimse yardimci olmuyor.
Sorunu çözmek için sırasıyla yapılması gerekenler:
1-Aygıt Yöneticisine girin
Çözüm1.png

2-Görüntü Bağdaştırıcılarından ekran kartınıza sağ tıklayıp özellikler seçeneğini seçin.
Çözüm2.png

3-Sırasıyla Sürücü Güncelleştir-Bilgisayarımı Tara-Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver şeklinde ilerleyin.
Çözüm3.png

4-Listeden en güncel ekran kartı sürümünü seçip ilerleyin.
Çözüm4.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı