AMD ekran kartı Driver'i yüklendiğinde PC donuyor

Gökdeniz Özkan

Centipat
Yeni topladığım RX 570 ve Ryzen 5 2600X sistemimin tüm driverlarını yükledim Windows 10 kurdum fakat ekran kartı Driver'i kurunca PC sürekli donuyor 2-3 dk da bir donup kalıyor siyah ekran geliyor sorunun kaynağı nedir Windows 8.1 ile de denedim ayni sonuc farklı ekran kartı ile denedim yine ayni sonuc sorun nerede?
Ryzen 5 2600X RX570 STRIX 4 GB XPG Spectrix D60G 8 GB 3200 MHz RAM XPG Spectrix D40G 256 GB SSD Thermaltake Smart 700W PSU.

Hayır kalmıyor geri geliyor sonra tekrar gidiyor dönüştürücü var fakat gayet düzgün çalıştığından eminim diğer PC'de kullanıyorum onu.
Yazıda siyah ekran geliyor diye belirtmişsiniz,herhangi bir gidip gelmeden bahsetmemişsiniz.Dönüştürücü başka sisteme çalışıyorsa,sorun onda değil anlamına gelmez.O kullandığınız sistemdeki ekran kartı nedir?

Yazıda siyah ekran geliyor diye belirtmişsiniz, herhangi bir gidip gelmeden bahsetmemişsiniz. Dönüştürücü başka sisteme çalışıyorsa, sorun onda değil anlamına gelmez. O kullandığınız sistemdeki ekran kartı nedir?

Radeon R5 Graphics var onda şöyle örnek verebilirim LOL'e girdim 0 FPS alıyordum ekran donuyor kararıyor tekrar geliyor ama donma devam ediyor hala 0 FPS alıyprum tabii ki fakat Driver'i silersem 30 FPS falan alıyorum doğal olarak dönüstürücüyü aktif olarak PS 4 ile de kullanıyorum ama bir sorun yasamadim.

Radeon R5 Graphics var onda şöyle örnek verebilirim LOL'e girdim 0 FPS alıyordum ekran donuyor kararıyor tekrar geliyor ama donma devam ediyor hala 0 FPS alıyprum tabii ki fakat Driver'i silersem 30 FPS falan alıyorum doğal olarak dönüstürücüyü aktif olarak PS 4 ile de kullanıyorum ama bir sorun yasamadim.
Şu an kullanmakta olduğunuz ekran kartını çıkarın ve sistemi başka ekran kartı ile deneyin.

Bi ihtimal monitördede sıkıntı olabilir.Olay görüntüleyicisine bakar mısınız,kernel power hatası mevcut mu?Ekran kartı yanıt vermeyi keserse bu sorun çıkabilir.
denedim malesef aynı sonuc bu seferde uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası alıyordum yine donuyordu sürekli
Format atın,bios,chipset internet ve ses sürücüleri güncel mi?En güncel ekran kartı sürücüsü değil de eski sürümlerden birini deneyin.19.9.2 olması lazım, @CillianMurphy hocam sana ihtiyaç var burada.Arkadaşa yardımcı olur musun?
denedim malesef aynı sonuc bu seferde uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası alıyordum yine donuyordu sürekli
Sisteminizi başka bir monitöre bağlayarak deneyiniz.

Bi ihtimal monitördede sıkıntı olabilir. Olay görüntüleyicisine bakar mısınız, kernel Power hatası mevcut mu? Ekran kartı yanıt vermeyi keserse bu sorun çıkabilir.

Format atın, BIOS, chipset internet ve ses sürücüleri güncel mi? En güncel ekran kartı sürücüsü değil de eski sürümlerden birini deneyin.19.9.2 olması lazım, @CillianMurphy hocam sana ihtiyaç var burada. Arkadaşa yardımcı olur musun?

Bunu denemek için PC'yi TV'ye bağlamıştım sonuc yine aynı.

Bunu denemek için pc yi tv ye bağlamıştım sonuc yine aynı
Bağladığınız kabloyu dönüştürücü olmadan deneyin,ben buradan bu kadarını söyleyebilirim.Ama şu aklınızda olsun;işlemci ve ramden kaynaklı değil bu sorun.Onun dışındaki bileşenlere bakılabilir.

Bağladığınız kabloyu dönüştürücü olmadan deneyin, ben buradan bu kadarını söyleyebilirim. Ama şu aklınızda olsun; işlemci ve RAM'den kaynaklı değil bu sorun. Onun dışındaki bileşenlere bakılabilir.

Anakarta sorun olabilir diye düşünüyorum sonuç olarak ben kendim topladım hata yapmış olabilirim işlemcide sorun oldugunu bende düsünmüyorum en son yaptığım Cinebench testinde 3000 falan aldı.

Adsız.png

Olay görüntüleyicisinde bu tarz uyarılar bunlardan kaynaklı bir durum olabilir mi?

Anakarta sorun olabilir diye düşünüyorum sonuç olarak ben kendim topladım hata yapmış olabilirim işlemcide sorun oldugunu bende düsünmüyorum en son yaptığım Cinebench testinde 3000 falan aldı.

Eki Görüntüle 530682

Olay görüntüleyicisinde bu tarz uyarılar bunlardan kaynaklı bir durum olabilir mi?
Buraya bakmayın.Fotoğraftada görüldüğü üzere,sol üst köşede olay görüntüleyicisi(yerel) yazıyor.Önemli bölümüne bir bakın bakalım,ne var?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı