AMD ekran kartı ile monitöre overclock

Bissaka

Decapat
Nasıl yaparız arkadaşlar? Şu an 1080P 60 Hz çıkışlı monitörümü GTX 960 NVIDIA denetim masasından 74 Hz yaptım ve çok memnunum. AMD karta geçeceğim için bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Evet kolay. Denedim, kendi monitörüm 60Hz ama 75Hz'ye kadar çıkıyor fakat zararlı olmadığının garantisi olmadığı için 60Hz'de kullanıyorum.
Teşekkür ederim. Ben monitörümde extradan bir ısınma gözlemleyemediğim için ve uzun süre 74 hz'nin tadını aldıktan sonra 60 hz çok kötü geldiğinden malesef monitörün bozulma pahasına karşın düşürmek istemiyorum. 😀 Ben zararın çok uzun vadede gözlemlenebileceğini düşünüyorum çünkü sizin de bildiğiniz gibi piyasadaki 75 hz ve üstü bir çok monitörler fabrikasyon işleminde overclock edilip piyasaya sürülüyor. Onlar bu riski göze alıyorsa bende alırım mantığındayım ne kadar doğru bilmiyorum.

Teşekkür ederim. Ben monitörümde extradan bir ısınma gözlemleyemediğim için ve uzun süre 74 hz'nin tadını aldıktan sonra 60 hz çok kötü geldiğinden malesef monitörün bozulma pahasına karşın düşürmek istemiyorum. 😀 Ben zararın çok uzun vadede gözlemlenebileceğini düşünüyorum çünkü sizin de bildiğiniz gibi piyasadaki 75 hz ve üstü bir çok monitörler fabrikasyon işleminde overclock edilip piyasaya sürülüyor. Onlar bu riski göze alıyorsa bende alırım mantığındayım ne kadar doğru bilmiyorum.
75Hz ve üstü monitörler overclock ile piyasaya sürülmüyor yanlış bilgi vermeyin. Overclock yapılsa,
1582120246050.png

Buradaki gibi seçenekler olmazdı. Ayrıca bu bilgiyi nereden duydunuz?

Nasıl yaparız arkadaşlar? Şu an 1080P 60 Hz çıkışlı monitörümü GTX 960 NVIDIA denetim masasından 74 Hz yaptım ve çok memnunum. AMD karta geçeceğim için bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Nereden edindiniz bu bilgiyi?

75Hz ve üstü monitörler overclock ile piyasaya sürülmüyor yanlış bilgi vermeyin. Overclock yapılsa,
Eki Görüntüle 503219
Buradaki gibi seçenekler olmazdı. Ayrıca bu bilgiyi nereden duydunuz?
Bilgi yanlış değil, bu zaten redditte ve NVIDIA forumlarında çokça geçen bir söylentiydi ve doğruymuş. Mesela bir panel üreticisi düşünün 120 Hz fabrikadan stock olarak çıkıyor. Viewsonic'de bu paneli alıp yeni gaming monitör üretmek için hazırlanıyor. Gaming monitörün yazılımını modlayarak 144 hz'ye çıkarıp öyle pazara sunuyor. Ayrıca Asus'da çalışıyorken eğitimci ile bunu konuşmuştuk çoğu panel üreticisinin yaptığı basit ve bilindik şeymiş. Bunu şöyle düşünebilirsiniz; NVIDIA partneri olan Asus'a 1419 MHz hızında bir GPU veriyor ve Asus özel soğutmayla bunu 1855 MHz'ye kadar fabrikada overclock yapıp pazara sunabiliyor. Bu zaten bilindik bir şey. Aynısını monitör üreticileri yapıyormuş. Panel üreticilerinden bahsetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı