AMD ekran kartı önermek

  • Konuyu başlatan Dakko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 984
Konuyu açarken amacım kavga çıkarmak değil diyorum. İki üreticinin de eksisini artısını belirtiyorum, bazı arkadaşlar sanki babalarına küfretmişim gibi yazıyor.

Yahu bir sakin. Siz böyle ekran kartı üreticileri adına sinirlenecek ne yaşadınız? Burada tatlı tatlı görüş alışverişi yapabiliriz. Sakin. Ne AMD ne de Nvidia sizin babanızın firmaları değil, bugün birini kullanırsınız, yarın ötekini. Sakin olalım.

Ben kendi adıma AMD'nin Nvidia'ya göre çok daha fazla soruna sahip olduğunu düşünüyorum. Bu herkes sorun yaşayacak demek değil tabi ki. Bir de burada bahsettiğim sorun, şansa olan sorunlar değil, yapısal sorunlar.

Beri yandan da Nvidia daha pahalı. Bu durumda Amd alırken, "şu kadar az para veriyorum, bu riske değer" diye düşünmek lazım. Nvidia alırken de "ben hiç riske girmeyeyim, 2 bin TL fazladan vereyim, kafam rahat olsun" demek lazım.

Umarım anlatabildim derdimi.
Kimin yorumu aşırı ofansif ya da sert? Herkes standart şekilde konuya yorum yazmış. Asıl böyle konuşursanız ortam gerilir bence.
 
Konuyu açarken amacım kavga çıkarmak değil diyorum. İki üreticinin de eksisini artısını belirtiyorum, bazı arkadaşlar sanki babalarına küfretmişim gibi yazıyor.

Yahu bir sakin. Siz böyle ekran kartı üreticileri adına sinirlenecek ne yaşadınız? Burada tatlı tatlı görüş alışverişi yapabiliriz. Sakin. Ne AMD ne de NVIDIA sizin babanızın firmaları değil, bugün birini kullanırsınız, yarın ötekini. Sakin olalım.

Ben kendi adıma AMD'nin NVIDIA'ya göre çok daha fazla soruna sahip olduğunu düşünüyorum. Bu herkes sorun yaşayacak demek değil tabii ki. Bir de burada bahsettiğim sorun, şansa olan sorunlar değil, yapısal sorunlar.

Beri yandan da NVIDIA daha pahalı. Bu durumda AMD alırken, "şu kadar az para veriyorum, bu riske değer" diye düşünmek lazım. NVIDIA alırken de "ben hiç riske girmeyeyim, 2 bin TL fazladan vereyim, kafam rahat olsun" demek lazım.

Umarım anlatabildim derdimi.

AMD şöyle, AMD böyle neden AMD öneriyorsunuz diye sallamışsın. Herkes normal şekilde cevabını vermiş. Hala amacım kavga çıkarmak değil falan filan. Amacını da anlayamadım ama, anladığım kadarıyla, sana AMD önermelerine rağmen 3060 almışsın kendini avutma konusu açmışsın.
 
Sorun seni kolayca bulmuyor ki. Ne bekliyordun insanların "6700 XT hiç hata vermiyor" diye konu açmalarını mı? 6700 XT hata diye aratırsan bunlar çıkar ama hiç sorun yaşamayan çoğunluğu görmezsin.

Keza ben 3060 Ti ve 6700 XT arasında sorulduğunda iki kartın avantajlarını ve dezavantajlarını sayıp son seçimi alacak kişiye bırakıyorum. Bana sorarsan ikinci elde RTX 3080 almak varken bu kartlara 10K para dökmek zaten absürt, 2 yaşına gelmiş "eski" nesil kartlar sıfır alınca madalya takmayacaklar. Var orada babalar gibi garantili kutulu RTX 3080'ler, 6800 XT'ler al geç.
 
Nvidia alırken de "ben hiç riske girmeyeyim, 2 bin TL fazladan vereyim, kafam rahat olsun" demek lazım.
Nvidia kutusunda böyle bir garanti yatıyor sanırım. Ekran kartı + sorun şeklinde arama yaparsan şu ana kadar üretilmiş tüm ekran kartları için olumsuz açılmış konu başlığı bulursun. Olayın özü şu ki, çoğu zaman sorun ekran kartından bile kaynaklanmıyor.

Sürücüsü kötü diyebilirsin, desteklediği teknolojiler daha kötü diyebilirsin ama Nvidia alanın kafası rahat,
AMD alan kumar oynuyor dersen amacın hakkaniyetli tartışmak olmaz, kavga çıkartmak olur. Aşağıdaki aramayı istediğin ekran kartı için yap, şaşmayacak hiç.

Screenshot_2.png
 
Mesela şu konuya bakın lütfen. Arkadaşın bilgisayarı kapanıyormuş durduk yere ama bir hata vermiyormuş. Ekran kartı AMD olsaydı Wattman uyarısı çıkacaktı ekrana. Anladınız mı ne demek istediğimi?

 

Geri
Yukarı