Çözüldü AMD ekran kartına geçiş sonrası renkler birden soldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
19
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
Normalde GT 1030 kullanıyordum. Bugün bilgisayarıma RX 550 taktım. Her şey normal gözüküyordu, bir saat civarı sven Co-op oynadım. Ardından oyunu kapattığımda monitördeki renkler birden eskiye kıyasla biraz soluklaştı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Monitördeki renk modlarını değiştirmeyi denedim, ama hepsinde eskiye kıyasla bir soluklaşma vardı. Yani sorunun monitörden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Çözüm
Doygunluk/Digital Vibrance açmayı deneyebilir misiniz hocam?
"Oyun" sekmesindeki "Ekran" sekmesinden özel renk kısmını aktif ettim. Oradan ise "Renk Sıcaklığı Kontrolü" adlı seçeneği etkinleştirip, renk sıcaklığını 6500 olarak ayarladığımda sanırım önceki ile aynı renk tonlarını elde ettim.

İçime sinmeyen bir şey olursa GT 1030'u tekrar takmayı gözden geçirebilirim.
Normalde GT 1030 kullanıyordum. Bugün bilgisayarıma RX 550 taktım. Her şey normal gözüküyordu, bir saat civarı sven Co-op oynadım. Ardından oyunu kapattığımda monitördeki renkler birden eskiye kıyasla biraz soluklaştı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Monitördeki renk modlarını değiştirmeyi denedim, ama hepsinde eskiye kıyasla bir soluklaşma vardı. Yani sorunun monitörden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
DDU ile tüm sürücüleri kaldır geri kur.

DDU ile tüm sürücüleri kaldır geri kur.
AMD ekran kartını taktıktan sonra NVIDIA'nın sürücüsünü DDU ile kaldırmıştım. Ardından ise AMD'nin sürücüsünü kurmuştum. Şimdi AMD'yi de tekrar DDU ile kaldırıp kurayım mı?

Çok eski zamanlarda NVIDIA ve AMD arasında renkler konusunda fark vardı. AMD'nin renkleri daha doğru, daha güzel kabul edilirdi. Ama bu dediğim şeyler fi tarihinden kalma şeyler. Alakası var mıdır bilinmem ama yaşadığınız sorunu görünce aklıma bu olay geldi.

Doygunluk/Digital Vibrance acmayi deneyebilir misiniz hocam?

Doygunluk/Digital Vibrance açmayı deneyebilir misiniz hocam?
"Oyun" sekmesindeki "Ekran" sekmesinden özel renk kısmını aktif ettim. Oradan ise "Renk Sıcaklığı Kontrolü" adlı seçeneği etkinleştirip, renk sıcaklığını 6500 olarak ayarladığımda sanırım önceki ile aynı renk tonlarını elde ettim.

İçime sinmeyen bir şey olursa GT 1030'u tekrar takmayı gözden geçirebilirim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı