AMD ekran kartları kısa ömürlü mü? 6650 XT ekran kartlı sistem satın alınır mı?

544148

Centipat
Katılım
11 Mayıs 2022
Mesajlar
457
Merhaba sayın Technopat üyeleri. bu konu hakkında maalesef yeterince bilgi sahibi değilim. aranızdan uzun yıllarca AMD ekran kartı kullanıp sorun yaşayan kişiler var mı merak ediyorum ve sizce son çıkan RX 6650 XT 6750 XT ekran kartlı sistemler satın alınır mı? Ve uzun süre sorun yaşamadan kullanabilir miyim?
 
Kısa ömürlü değiller, hurafe. Onun dışında RX 6000 serisi 5000 serisine göre çok daha başarılı, çok daha stabil. Ama tutup da ucuza kaçmak için Sapphire'nin Pulse serisinden bir ekran kartı alırsanız ve üstüne OC'de yaparsanız pişman olursunuz.

Toparlamam gerekirse uzun ömürlü ve sorun çıkartmayacak model arıyorsanız Asus Dual en ideali, Pulse ile aralarında çok fiyat farkı yoksa kesinlikle Dual alın. 6650 XT'nin fiyatlarından gerçi çok haberim yok ama.

 
6000 serisi çok güzel olmuş, şu ana kadar tanıdıklarımdan herhangi bir yazılım ya da kartlarla ilgili bir sorun duymadım.
 
Önceden beri ısındığı için böyle bir kanı vardı ancak güncel mimarisi az güç tüketiyor ve ısınmıyor. Yazılım tarafında ise hala çok iyi değiller. Güncel 6000 serisi mimari olarak sağlam olduğu için pek Wattman vermiyor o kadar.
 
Genel olarak aşırı OC olarak fabrika ayarıyla geldikleri için Watmann hatalari oluyor. Birkac kücük undervolt ayari ile cozuyorsun ve fps kaybi vs yasamiyorsun. Kartın ömürleri uzun ben öyle alipta yakan vs görmedim (Bilgisiz OC disinda). O da her kartta olur. Yani Amd bugün en güzel f/p kartlara sahip. Keşke yazilimi da karti kadar güzel olsa ama idare ediyoruz işte.
 
Sayın Technopat üyeleri müsaadeniz ile bir şey daha sormak istiyorum PowerColor markalı almayı düşünüyorum ekran kartını sizce PowerColor markasında soğutma konusunda sorun yaşar mıyım iyi bir marka mı sizce?
 
Nvidia=iPhone AMD=Xiaomi. AMD'ler öyle tak çalıştır kartlar değil overclock yapacaksan ayarları oldukça ince yapmalısın. Öbür türlü yazılım hataları ile uğraşırsın. Ama Nvidia'daki seleflerinin fiyatına bakılırsa Nvidia almaya değmez.
 

Geri
Yukarı