AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

Satmıyor çünkü. NVIDIA'nın market payına bak, AMD'nin market payına bak. DLSS, RT falan fişmekan topluluğun çoğunluğu için hala tercih sebebi değil, fiyat+alışkanlık etkili oluyor. Elinden AMD geçmemiş insan bir de RDNA1 zamanından kalma WattMan postları okuyunca NVIDIA'dan başkasını almıyor genelde. Laptop sektörü zaten neredeyse tamamen NVIDIA'da.

AMD gidip NVIDIA ile aynı fiyata koyarsa kim niye alsın?

AMD ilk bir sürücü konusuna el atsa, düzenli ve stabil sürücü verse, yeni çıkan oyunlara hızlı sürücü desteği verse, kısaca sadece bu konularda NVIDIA'nın yaptığı kadarını yapsa ve fiyatları yine ucuz kalsa bir lafım yok. Ancak AMD'nin ne teklojisi elde tutulur ne de sürücüsü. NVIDIA da oyun çıktığı gibi tak sürücü desteğini DLSS'ini alıyor.

DLSS açmıyorum kardeşim diyenler için aga siz 144 Hz monitör alıp 60 Hz'de oynayın sonuçta akıcı gelecek ne gereği var. Bu kafayla yaşanmaz.

AMD işlemci konusunda Intel'e taş çıkarsa da işlemci konusunda da sürücülerde berbat.
+ AMD GPU'ya adam akıllı termal tasarım düzenlettirse.

Hocam biz buna karşı çıkmıyoruz ki ama elimizden bir şey gelmediği içinde mevcut teknolojiyi elimizin tersiyle itmiyoruz.
Tartışma farklı anlaşılmış sizin açınızdan. DLSS'i teknoloji diye kucaklayıp gelişim diye savunanların yorumlarını görebilirsiniz. Ben teknoloji dediğimiz şeyin elde mevcut olana göz boyayan özelliklerin eklenip her yıl x2 ücretle satılması olmadığını söyleme çalışıyorum.

Teknolojide ar-ge'nin sadece geliştirme olmadığını, şirketlerin araştırmalarını da piyasaya sürmek zorunda bırakılabileceğini ancak oyuncuların nedense bu durumu umursamadığını söylüyorum. Bu yüzden DLSS ile birlikte diğer formdaki teknolojilerini de görebilmek için zorlamak lazım.

Yoksa şimdiden bellidir RTX 6090'ın gücünün ne olacağı, AMD tarafından ne beklendiği ve ne kadar satılacağıyla ilgili grafikler...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı