AMD ekran kartları neden sevilmiyor?

AMD'nin ekran kartlarında çözemediği oturtamadığı yazılımsal sorunlar hep var. Bunları çözmesi NVIDIA yazılım stabilitesine yaklaşması temennimiz. Yalnız unutulmamalıdır ki AMD grafik teknolojisi donanımsal sorunlarla boğuşuyor olsaydı gerçekten yıllardır konsollardaki teknolojinin kalbi olamazdı.

Sanırım RX 550/560/570 vs gibi serilerde olan WattMan hatası yüzünden ön yargı oluştu.
6000 serisinde olacağını düşünmüyorum ki olmaz RX serisi eski bir kart istediğiniz karta göre ki AMD o zamanki olaylara göre de bayağı geliştirdi ben bir sorun görmüyorum yapacağınız kombo da.

Zamanında casper bir laptop almıştım işlemcisi ve ekran kartı amd idi. Oyun oynarken ısınmadan kaynaklı kendini kapatırdı sürekli. Bu yüzden bu yıla kadar amd yi sevmezdim. Şu an 5900x kullanıyorum. O kadar memnunum ki anlatamam.

O Casper olduğundandır hocam AMD ile alakalı değildir

Bende işlemcide Intel'ciyim hiç sorun yaşamadım büyük ihtimalle yeni PC alirsam yeni i3 veya i5'lerden alacağım.
Ekran kartı da AMD'ciyim markada Sapphire olacak Sapphire'de beni pişman etmedi hiç sağlam marka.

AMD ile açılan konular sürekli negatif ondandır. Mesela bu konu bile ister istemez bir "Acaba mı?" dedirttiriyor insanlara. RX 500 serisinde kullanıcıların yaşadığı hatalar yüzünden böyle bir negatif algı ortaya çıktı. İnsanlar da doğal olarak alacağı üründe sorun yaşamak istemiyor çünkü iade/tamir süreci genelde sıkıntılı olur.

Bana kalırsa RX 6600 varken RTX 3050 almak tamamen gereksiz bir şey. RTX 3050'de performans namına hiçbir şey yok. DLSS avantajı var fakat saf güç bana göre daha önemli. AMD tarafında FSR 2.0 ve RSR gibi yeni özellikler geldi, gelecek.

Eğer kötü bir üretici modelini almazsanız ısınma/sorun yaşama ihtimaliniz de düşük olur. Üreticiden üreticiye de sorun yaşanabileceğini düşünmekteyim.

Ekran kartı alırken Marka, model, bütçe üçlüsü önemli. Örneğin RX 6600 XT ve RTX 3060 yakın fiyattalarsa RTX 3060 tercih edebilirsin. Aslında her şey parada bitiyor. Benim fikrimi soracak olursan, yeni nesilde en düşük bütçe ile alınabilecek kart RX 6600.

Yo ben seviyom.

Çünkü, AMD Radeon grafik ayarını kullanmasını bilmiyorlar. Tonlarca test yapılıyor. Türk kullanıcılar kadar şikâyet eden bir topluluk görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…