AMD ekran kartları neden sevilmiyor?



Bu rehberde undervolt gösterilmiş ben çok yüzeysel anlatırım buraya bakmanız daha iyi olur. Ben sadece 960 yerine 970 olarak değer verdim daha stabildi kendinize uygun değeri vermeniz lazım her kart farklı oluyor.

Undervolt hiç yapmadığınız halde bu hatayı alıyorsanız bir deneyin eğer hala devam ediyorsa bence gönderin garantiye.
 

3050 de daha fazla birim çekirdeği var o yüzden 3050 daha güçlü AMD tek iyi yanı MHz yüksek olması ama çekirdekleri NVIDIA kadar değil.
Artı NVIDIA da daha fazla özellik var hem DLSS daha iyi hem de ek özellikler daha iyi canvas broadcast yer paylaşım
Canvas çok zevkli ha.
 
Işın izleme ve DLSS'li oyun oynamayacak isen AMD al derim ama yok God of War yok Warzone oynayacagım dersen yeşil takım.
RTX 3050 genel performans anlamında RX 6600'den geri. RX 6600'de çeşitli render ya da diğer programlar konusunda geri. Ucundan azıcık verilmiş tensör çekirdekleriyle bu iş yürümüyor maalesef.

Hah işte devamında açıkladım.
 
Şahsen sürücü sorunlarından ötürü pek tercih etmek istemiyorum, en azından Windows tarafında kullanıcıların birçok sorun yaşadığını görüyorum. r/amdhelp'te biraz dolaştığımda birilerinin güncelleme yaptıktan sonra sorunlar yaşamaya başladığını çok sık görüyorum ve yorumlarda da hep DDU ile sürücü kaldır tekrar yükle diyorlar, NVIDIA subredditlerine baktığımdaysa güncellemeden kaynaklı bu kadar sorun yaşayan insan olmadığını görüyorum. Tabii birde buna Wattman tarzı hatalarda eklenebilir bu hataların şuanki durumu nedir bilmiyorum ama AMD'nin sürücü tarafında sık sık sorun yaşadığı görülüyor. Tamamen Linux kullanan birisi olsaydım bu sefer tercihim muhtemelen AMD olurdu çünkü o tarafta da onların sürücüleri daha iyi iş çıkartıyor.
 
Öyle çok güncel sürücü meraklısı değilim. Hocam, şu şekilde anlatayım size. Uzun ömürlü bir sistem toplayacağım, yaklaşık 4-5 yıl beni idare etsin yeter. Bu kartı satın almak zaten ayrı bir mesele ve büyük efor sarf etmem lazım, benim için tavsiye eder miydiniz?
 

Çünkü şu an DLSS'i kaçırmak çok büyük zarar buradan bana ama AMD de FSR var diyen arkadaşlar FSR yazılımsal DLSS donanımsal bir program 2'si bir olamaz 7000 serisinde AMD de donanımsal yaparsa ayrı. Kac TL bütçeniz var hocam sizin?
 
Benim için değil, RX 6600 zaten yeterince güçlü bir kart. Orta ayarlarda piyasadaki neredeyse bütün oyunları akıcı oynatıyor. DLSS benzeri bir teknolojiye ihtiyacım yok, görüntü kalitesine de öyle profesyonel bir biçimde dikkat etmiyorum. Kart için en fazla çıkabildiğim sınır belli, 3060 alamam. Maksimum 6800 TL şu an için, onun için de iki ay resmen öküz gibi çalışmam lazım. Lütfen 3060 gibi önerilerde bulunmayın. Diğer parçaları zaten babamın desteğiyle alacağım, şimdiki sistemimi de ucuza vereceğim.
 
Yaklaşık 6-7 aydır 6700 xt kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım. Nvidia nın dlss var. Yakın güçteki amd ve nvidia kartların fiyatları yakınsa dlss den dolayı nvidia tercih edilmeli. Mining durumundan dolayı nvidia kartlar amd muaddillerine göre bir hayli pahalı olduğundan amd tercih etmiştim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…