AMD Ekran Kartları Pişman Ettirir mi?

Yer
Konya
Daha fazla  
Sosyalde AMD ekran kartlarının stabil çalışmaması konusunda çok şikayet var. Bu kartların ısınması, siyah ekran, droplar vb. sorunlar sizce güncellemelerden kaynaklı mı yoksa üretimden kaynaklı fiziksel sorun mu? Ve sizce bu sorunlar çözülmeye başlıyor mu şimdi özellikle RX 5500 ve sonraki model AMD ekran kartını alanlar ileri ki zamanları da düşünecek olursak pişman olurlar mı?

Şimdi 2 firmada da sezarın hakkı sezara. Nvidia çok daha stabil bu bir gerçek. Yani bana aynı düzeyde olan AMD ve Nvidia ekran kartlarından birini seçme hakkı verseler Nvidia seçerim ama şuan kullandığım ekran kartı ortada ve o kadar memnunum ki anlatamam. Isınmanın ı'sı yok kartta ve tek bir sorunla karşılaşmadım ve umarım böyle devam eder :D Bu arada Sapphire modelleri ya da MSI'ın sadece Gaming X modelini önceliğe koymanı öneririm AMD'de.

Kronik ısınma problemi yok bu arada zaten AMD ürünü çıkarmadan önce bunların testini yapıyor tabii her zaman doğru düzgün çıkaramıyor ama neyse ben öyle düşünüyorum sadece bu modeli kullanmadım R5 M420'de kullandım pek fark yoktu ben böyle düşünüyorum sen AMD kullanıyorsan bir şey demeyeceğim ama kullanmıyorsan bence AMD'yi savunma.
Bunu oku benim durumum bu:

O nasıl mantık? AMD ısınıyor ne demek kronik sorunlu modeller seçersen olacağı bu. Seninki laptop markayı bilmiyorum ama AMD suçlayamazsın. Laptopu yapan ya da tasarlayan kişileri atman lazım suçu anlaşılan soğutma konusunda zayıf olan laptop almışsın.

Serviste olmasının sebebi ısınmasından dolayı mı?
Yok hocam sıcaklık konusunda çok iyiydi kart ama tavsiye edilen sürücüleri kullanmama rağmen bir kaç aç kapadan sonra BIOS ekranı bile açılmayacak duruma geliyordu. Bilgisayarı başka ekran kartı ile açıp sürücüleri sildiğimde tekrar çalışmaya başlıyordu.

Yok hocam sıcaklık konusunda çok iyiydi kart ama tavsiye edilen sürücüleri kullanmama rağmen bir kaç aç kapadan sonra BIOS ekranı bile açılmayacak duruma geliyordu. Bilgisayarı başka ekran kartı ile açıp sürücüleri sildiğimde tekrar çalışmaya başlıyordu.
Galiba genel kullanıcı şikayetlerinin dışında bir sorun. Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsın geldiğinde.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz ? Aorus Rx 570 ekran kartını kullandım, mühendislik hatası mı bilemiyorum fakat fanlardan biri saat yönüne dönerken diğeri saat yönünün tersine dönüyordu, buna rağmen furmarkta 73 derece üstünü görmedim ? Zaten Nvidia ile kıyasla Amd kartlar daha fazla enerji tüketiyor. Bu yüzden normal. Şahsi kanaatim 80 derece ideal.
Fanların ikisinin farklı yere dönmelerinin sebebi yanılmıyorsam sıcak havanın çakışmaması.

Yok hocam sıcaklık konusunda çok iyiydi kart ama tavsiye edilen sürücüleri kullanmama rağmen birkaç aç kapadan sonra BIOS ekranı bile açılmayacak duruma geliyordu. Bilgisayarı başka ekran kartı ile açıp sürücüleri sildiğimde tekrar çalışmaya başlıyordu.

Yalnız bayağı mide bulandırıcı bir sorunmuş, çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir.

O nasıl mantık? AMD ısınıyor ne demek kronik sorunlu modeller seçersen olacağı bu. Seninki laptop markayı bilmiyorum ama AMD suçlayamazsın. Laptopu yapan ya da tasarlayan kişileri atman lazım suçu anlaşılan soğutma konusunda zayıf olan laptop almışsın.

Doğru olabil hocam Lenovo İdeaped 320-15ABR ben Visual Studio'yu çalıştırsın yeter diye aldım ve iyi çalışıyor sanal makine de çalışıyor ama kasaya dokununca eliniz terliyor yani fazla hissediliyor. AMD performans anlamında iyi işler çıkarıyor GTA 5'de oynadım 30-40 FPS en fazla oldu ara ara kastı ama çalıştı oynanırdı ama ben AMD'nin sıcaklığından nasibimi tam alamadım. Eğer dediğiniz gibiyse ya soğutucuda sorun var ya soğutucu yetersiz.

Valla hocam deneyimlediğim kadarıyla ısınma falan yok. Ama modelden modele soğutucu farklarından ısınma falan olması muhtemel bir şey.

Hocam herkes sıcaklığı atabilir mi soğutucu uyumlu bulursam değiştirebilirim ona göre ya da macunu mu az atık ya.
Bunu Microsoft Edge açıkken aldım.

1591780322859.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı