AMD Ekran Kartları Pişman Ettirir mi?

Yer
Konya
Daha fazla  
Sosyalde AMD ekran kartlarının stabil çalışmaması konusunda çok şikayet var. Bu kartların ısınması, siyah ekran, droplar vb. sorunlar sizce güncellemelerden kaynaklı mı yoksa üretimden kaynaklı fiziksel sorun mu? Ve sizce bu sorunlar çözülmeye başlıyor mu şimdi özellikle RX 5500 ve sonraki model AMD ekran kartını alanlar ileri ki zamanları da düşünecek olursak pişman olurlar mı?

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Sebebini de keşke açıklasaydınız.
Şöyle söyleyeyim. Bu zamanlarda bu ekran kartları performanslarına göre bence pahalı. Ben kendi ekran kartımla Cs Go oynuyorum ve hem amd denetim masasındaki ayarlar performansta hem de cs deki tüm ayarlar da very low dayken 30 fps alıyorum. Ekran kartım AMD Radeon 7 Graphics. Ha belki AMD'nin diğer ekran kartları iyidir, o zaman orasını bilemem.

Hacım çok sıcak çalışıyorlar. Haberin olsun.
Kimileri sıcaklıktan hiç sorun yaşamıyor, inceleme-karşılaştırma videolarına baktığımda Nvidia ile 3-5 derece sıcaklığı farkıyor. Acaba bu kişinin kasasının hava akışı ile alakalı olabilir mi?

Pişman olmazsın RX570 kullanıyorum kuzenimde RX 5600XT kullanıyor bir sorun yaşamadı.
Bende RX 5600 XT modelini almayı düşünüyorum. Kuzeniniz hangi marka modeli kullanıyor?
Gaming X'ler soğutma olarak iyi oluyor diyorlar, ben de 5700 Gaming X almıştım.

Bütçe varsa 2070 üstüne al ama yoksa AMD götürür derim.
Ne zaman aldınız?

Kimileri sıcaklıktan hiç sorun yaşamıyor, inceleme-karşılaştırma videolarına baktığımda Nvidia ile 3-5 derece sıcaklığı farkıyor. Acaba bu kişinin kasasının hava akışı ile alakalı olabilir mi?

Bence %100 kasa ile alakalı. Önden hava alıyorsa, üstte ve arkada sağlam fanları varsa ve işlemcin için de soğutucunu iyi ayarladıysan sıcak olması çok zor.

Yaklaşık 4 senedir AMD R9 380 ekran kartını kullanıyorum. Daha 75 derecenin üstünü görmedim. Düşük bütçede AMD çok başarılı işler çıkarıyor.

Eski kartım R7 370'i 5 yıl kullandım daha yeni yeni son 4-5 aydır %85 dereceleri görmeye başladı. Sebebi de ısı işlemi uygulamamdı, ondan sonra arttı.

İnsanlar hala "AMD çok ısınıyor" algısını kıramadı. 6-7 sene öncesi kartları örnek göstererek AMD çok ısınıyor diyorlar. Yeni nesil AMD kartlar normal sıcaklıklarda çalışıyor.

Ekran kartım AMD Radeon 7 Graphics
Hocam o nasıl bir model. Google'den arattığım zaman ekran kartı olarak bulamadım. Laptoplarda bulunan İntel Graphics HD gibi birşey mi?
Bence %100 kasa ile alakalı. Önden hava alıyorsa, üstte ve arkada sağlam fanları varsa ve işlemcin için de soğutucunu iyi ayarladıysan sıcak olması çok zor.
İnsanlar hala "AMD çok ısınıyor" algısını kıramadı. 6-7 sene öncesi kartları örnek göstererek AMD çok ısınıyor diyorlar. Yeni nesil AMD kartlar normal sıcaklıklarda çalışıyor.

Valla ben de bu durumu anlayamadım açıkcası. İnceleme videolarına bakıyorum sıcaklık NVİDİA ile aynı, sosyalden bakıyorum sıcak diyenler oluyor. Sıcak diyen kişi, kasasının bilgisini, fanlarının bilgisini, hava akışının iyi olup olmadığı bilgisini yada varsa kullanması gerektiği ayarlarının yapıp yapmadığının bilgisini vermeden, "AMD kartları çok sıcak" diyorlar. Şahsen benim gibi bilgisi yeterli olmayan bir çok insan buna inanmak zorunda kalıyor.
O zaman AMD kartların oluşan sorunların %90'ı driverlerden kaynaklı, firmalarında gerekli güncellemeleri getirerek bu sorunu ortadan kaldırdığını söyleyebilir miyiz?

Son düzenleme:
Valla ben de bu durumu anlayamadım açıkcası. İnceleme videolarına bakıyorum sıcaklık NVİDİA ile aynı, sosyalden bakıyorum sıcak diyenler oluyor. Sıcak diyen kişi, kasasının bilgisini, fanlarının bilgisini, hava akışının iyi olup olmadığı bilgisini yada varsa kullanması gerektiği ayarlarının yapıp yapmadığının bilgisini vermeden, "AMD kartları çok sıcak" diyorlar. Şahsen benim gibi bilgi yeterli olmayan bir çok insan buna inanmak zorunda kalıyor.

Ya zaten bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Sen her şeyi bilmek zorunda değilsin ama bilmediğin halde suçta atamazsın. Senin düşünce normal, hata konularını görüp acaba mı diyorsun. Bence sıcaklık konusunda şikayet edenlerin çoğunda düzgün kasa dizilimi yok. PSU'nun önemini yavaş yavaş anlamaya başlayanlar oldu, kasa için de yakın zamanda ne kadar önemli anlarlar.

Ya zaten bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Sen her şeyi bilmek zorunda değilsin ama bilmediğin halde suçta atamazsın. Senin düşünce normal, hata konularını görüp acaba mı diyorsun. Bence sıcaklık konusunda şikayet edenlerin çoğunda düzgün kasa dizilimi yok. PSU'nun önemini yavaş yavaş anlamaya başlayanlar oldu, kasa için de yakın zamanda ne kadar önemli anlarlar.
O zaman AMD ekran kartı alırken öncelikle kasasının soğutma performansına bakmak gerekiyor. Sonrasında bulunduğu odanın sıcaklık değerlerini bile göz önünde bulundurmak gerekiyor diyelim. Güncellemelerle de diğer sorunlar hallediliyorsa gönül rahatlığıyla AMD ekran kartları tercih edilebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı