AMD Ekran Kartları Pişman Ettirir mi?

Yer
Konya
Daha fazla  
Sosyalde AMD ekran kartlarının stabil çalışmaması konusunda çok şikayet var. Bu kartların ısınması, siyah ekran, droplar vb. sorunlar sizce güncellemelerden kaynaklı mı yoksa üretimden kaynaklı fiziksel sorun mu? Ve sizce bu sorunlar çözülmeye başlıyor mu şimdi özellikle RX 5500 ve sonraki model AMD ekran kartını alanlar ileri ki zamanları da düşünecek olursak pişman olurlar mı?

Readeon 570 Rx kullanıyorum maşallahı var hiçbir oyunda ne oyun olursa olsun Ultra ayarlarda oynattı hiçbir zaman oyundada yolda bırakmadı.Şuan piyasada 1300 Lira civarı bana kalırsa piyasadaki 1300 e alınabilecek en canavar ekran kartı.Ön kasamda 3 fan egzoz da 1 fan var

Son düzenleme:
Hocam ben bu kartı soğutmak için her şeyi denedim. Önü mesh panel 4 adet fanlı kasa kullanıyorum. Dedim hava akışı mı kötü yan tarafı açtım aynı sıcaklık. Uzay montaj denedim aynı sıcaklık. Kasaya ek olarak 4 tane daha fan taktım yine aynı sonuç. Sadece undervolt yaparak ortalama 10-12 derece düşürebildim sıcaklığı o kadar. :D aslında o kadar da ucuz değil hocam bu kart. İndirimde 1500 TL civarı, normal fiyatı 1700 TL civarı olması lazım. Bu bütçeye de şu an GTX 1650 Super veya AMD RX 5500 XT tercih edilebilir. Ha şimdi yaptığım ayarlar ile bende sıkıntısız kullanıyorum bu kartı. Ama uğraşmaya değmez artık.

Ben 7 fanlı kasa kullanıyorum bütün fanları 1 tık daha güçlü çalıştırıyorum.

amd nin en iyi yanı işlecisi artık 12nm kullanıyorlar +zen teknolojisi ile ama ekran kartları çok ısınıyor benim ekrank kartı rx 570 di çok ısındı daha çalışmadı garantisi olmasaydı gg

Sapphire 5600 XT kullanıyorum. Gta5 (1080p full hd ) high ayarlarda 110fps alıyorum sıcaklık (2 saat) 54-55 derece arasında. Furmark testinde (1 saat) en yüksek 70 derece gördüm

Deyişti 85 Max olarak gördüm ama bayağı zorlamıştım.
Normal o zaman bende kartı aldığımda ilk otomatik ayarlarında FurMark testinde 88 derece görmüştüm. Şuan kullandığım ayarlar ile FurMark testinde 80 derece oluyor. Oyunlarda genel 75 derece oluyor. Ayarları mı sizinle paylaşıyorum belki işinize yarar.

Dosya Ekleri

• 15.PNG
    15.PNG
    77,4 KB · Görüntüleme: 46
  • 16.PNG
    16.PNG
    80,6 KB · Görüntüleme: 53
Normal o zaman bende kartı aldığımda ilk otomatik ayarlarında FurMark testinde 88 derece görmüştüm. Şu an kullandığım ayarlar ile FurMark testinde 80 derece oluyor. Oyunlarda genel 75 derece oluyor. Ayarları mı sizinle paylaşıyorum belki işinize yarar.

Aynen sıcaklık benimki ile seninki aynı sadece ben anakart üzerinden fanları güçlendirdim.
Yine de teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı