AMD ekran kartları uzun ömürlü müdür?

707809

Centipat
Şu an RX 6650 XT ekran kartına sahip bir sistemi kullanmaktayım. Genellikle oyun amaçlı+After Effects'te template yapmak için kullanıyorum sistemimi. Normalde RTX ekran kartlı sistem toplayacaktım ama sistemi bilgisayarcıya toplattık ve onun da elinde sıfır bahsettiğim ekran kartından bulunduğu için sisteme o ekran kartını taktı ve onu kullanmaktayım şu an. Neredeyse 2 ay oldu ve ekran kartıyla hiç sorun yaşamadım, driver ve WattMan sorunlarını hiçbir zaman yaşamadım, gayet memnunum karttan.

Fakat kafama başlıktaki bu soru takılıyor şu sıralar. Ayrıca CUDA'yı desteklemediği için içinde 3D nesneler bulunan 4K kalitesindeki videoyu renderlemekte sorun yaşar mıyım diye de zaman zaman endişeleniyorum.
Oyun dışındaki bu tür işlemler, ekran kartının ömrünü ne kadar etkiler? Ve AMD ekran kartları NVIDIA ekran kartlarına göre uzun ömürlü müdür?

Ne düşünüyorsunuz?

Ömrüne bir etki etmez. Sadece işin yavaş görülür. Kendin belirtmişsin zaten CUDA çekirdeği önemli diye. AMD bu konularda fıs.

Ekstra bir etki yapmaz hocam. Kesin olarak AMD veya Nvidia daha uzun yaşar diye bir şey denmez. Çok değişken var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı