AMD Ekran Kartları ve Sürücü Problemleri

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD Ekran Kartları ve Sürücü Problemleri
AMD-Radeon-Best12-1728x1080.jpg

AMD, sürücülerindeki sorunlar üzerinde çalıştıklarını ve yeni sürümlerde çözüm sağlanacağını söyledi. AMD, hem Zen 2 CPU hem de Navi GPU mimarileri ile 7 nanometrede önemli işler başardı. Bu işleri her ...

Devamı: AMD Ekran Kartları ve Sürücü Problemleri
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ben çözülse de AMD almazdım. Bir kere sorun çıkardı mı insan bir daha güvenemiyor.
Ben kart alacak olsam NVIDIA alırdım ki şu anda NVIDIA GTX 960 2GB kullanıyorum.
Ha NVIDIA %100 kusursuz mu? Değil. Uzun zamandır arkada Minecraft açıkken YouTube'dan video izlemeye çalışınca video donup yeşil ekrana dönüyordu, daha yeni düzelmiş gibi görünüyor.
Fakat AMD tarafında daha fazla sorun olduğu da kesin. Düzeltirlerse cidden mükemmel olacak ancak bir kere kullanıcılarının başını ağrıttı.

5800 XT alacağım inşallah o zamana kadar bu sorunların hiçbirisi kalmaz. Abartıldığı kadar da bir sorun söz konusu değil yalnız. Bir sürü 5700 XT kullanıcısı var tanıdığım ve hiçbirisi aynı bahsedilen oyunlarda hiç hata almamış. Muhtemelen ek uygulamalar tetikliyor. Biraz şans meselesi gibi. Yani kişisel kullanıma bağlı olarak, etken olan bir sebep var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten tespiti çok kolay olsaydı AMD hızlı bir şekilde çözerdi. Ancak burada iş biraz daha karışık. Çok talep gördüğü için elbette 5000 serisi kartların da düzgün sürümlerini tavsiyelerimize ekliyoruz, ancak bu mevcut dönemde marka ve model bağımsız sürücü problemleri olduğunu söylemek zorundayız. Nvidia tarafında da zamanında sorunlu sürücülerle ilgili haber, rehber vb. yapmıştık.

Zira donanımsal olarak ya da fiyat olarak çok iyi farklı kartlarda da yazılım problemleri olduğunda okurlarımızın "Haber vermediniz" demesini istemeyiz. Tavsiyelerden tamamen çıkartacak seviyede sorun olsa zaten eleştirilere aldırmadan çıkartırdık. Zira her dönem bilmeden eleştiren olur "Nvidia, AMD, Intel vb. neden tavsiye ettiniz, neden etmediniz" şeklinde, takım tutar gibi bakan olur. İster ki kendi alışverişi en iyi alışveriş seçilsin.

İşin gerçeği firmaların ürünlerinde özellikle de yazılımlarda belirli dönemler, donanımlarda da belirli parti ya da dönem üretimlerde sorun olabilir ve bu bizim gibi objektif yayıncılar tarafından paylaşılır. Bu dönemde de aylardır sürücü temelli sorunlar ve konular ciddi artmış durumda. Dilerim kısa zamanda çözülür, kullanıcılar kartlarını daha iyi şartlarda kullanır.

2020 Edition'a geçtikten sonra her şey iyi, güzel. RDR2 gibi büyük bir oyunda performans artışı verdi ama LOL'e girince bilgisayar mavi ekran veriyor ve 10 dakika açılmıyor. En azından sadece LOL'de oluyor ama Clash'ı bu saçma sebepten kaçıracağım.

5700 XT kullanıcısıyım. Black Friday'den beri kullanıyorum. Oynadığım oyunlar CoD, BF, CS:GO, PUBG, Apex, Forza, şu ana kadar en ufak bir problemle karşılaşmadım. Sapphire Nitro+ kullanıyorum yükte 65 derecelerde. İnanılmaz memnunum. Eski kartım 1070 Ti Founders Edition'du, ondan kaynaklı sanırım. 80 derecelerde çalışıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı