AMD Ekran Kartları ve Sürücü Problemleri

5800 XT alacağım inşallah o zamana kadar bu sorunların hiçbirisi kalmaz. Abartıldığı kadar da bir sorun söz konusu değil yalnız. Bir sürü 5700 XT kullanıcısı var tanıdığım ve hiçbirisi aynı bahsedilen oyunlarda hiç hata almamış. Muhtemelen ek uygulamalar tetikliyor. Biraz şans meselesi gibi. Yani kişisel kullanıma bağlı olarak, etken olan bir sebep var.

Pardon abartildigi kadar değil derken bıktım sizin bu ucuz fiyat politikası yüzünden AMD hayranı olmanızdan 😃 2 hafta önce VB'den aldığım ASUS ROG STRIX 5700 XT'yi iade ettim. Oyunda donmalar, ekran kararmalar, i Coil Whine, PC resetlemesi, sürücünün devre dışı kalması neyse dedim bu da geçer ama en sonunda ekran gitti, bir daha da gelmedi. RAM slotu değiştim, işlemci sok çıkar yaptım, ne yaptıysam PC'ye ekran gelmedi. Gittim arkadaşa taktım, açıldı ve canıma tak etti. Götürdüm verdim 4 gün içinde abartısız iade aldılar, cunku malın ayıplı olduğu bariz belli. Şu an MSI 2080 Trio kullanıyorum, 0 sorun. Ha tabii bazı arkadaşlar NVIDIA'ya parası yetmeyince gelip sistem önerisi alan arkadaşlara AMD övüyor. Parası ile rezil olmak istemeyen arkadaşlar 5700xt alana kadar 500 fazla versin 2070 alsın derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende RX 5700 XT satın almak istiyorum inşallah başımı ağrıtmaz. Bu çocuk oyuncağı değil 1 kere satın alacağım bir daha daha uğraşmak istemiyorum AMD inşallah pişman etmez diye düşünüyorum. AMD'nin sürücüleri NVIDIA'dan çok sorunlu olsa da AMD ekran kartları bozulmaya karşı her zaman daha dayanıklıdır. Bir tane adam tanıyorum GTX 770 ekran kartı kullanıyordu Max Payne 3 diye oyunda onda MSAA ayarlarını açıyım derken ekran kartı full yanmış :) Ben de bu yüzden NVIDIA'ya bulaşmak istemiyorum. Ben NVIDIA 8400GS mobil ekran kartı kullandım, o da yandı :) . Şu anda Sapphire HD 7730 kullanıyorum 7 senedir sürekli elektrik kesin yaşadım hala taş gibi bana mısın demiyor beni çok şaşırttı bozulmamakta ısrar ediyor :) Bakalım RX 5700 XT elektrik kesintisi denen eziyete dayanabilecek mi :)

Sadece AMD tarafında sorunlar olduğunu düşünmeniz çok şaşırtıcı, NVIDIA forumunda insanlar boşa cebelleşiyor herhalde. Ali abinin de dediği gibi, her firmanın inişli çıkışlı zamanları olur bu bakımdan. Anlık takip içerisinde olduklarını söylemişler zaten. Eninde sonunda çözüm bulacaklardır.

Ben RX 5700XT Pulse mi satip (henuz 4 aylikti )RTX 2070 aldim. 9 ay inis olmaz yani.

Zaten tespiti çok kolay olsaydı AMD hızlı bir şekilde çözerdi. Ancak burada iş biraz daha karışık. Çok talep gördüğü için elbette 5000 serisi kartların da düzgün sürümlerini tavsiyelerimize ekliyoruz, ancak bu mevcut dönemde marka ve model bağımsız sürücü problemleri olduğunu söylemek zorundayız. Nvidia tarafında da zamanında sorunlu sürücülerle ilgili haber, rehber vb. yapmıştık.

Zira donanımsal olarak ya da fiyat olarak çok iyi farklı kartlarda da yazılım problemleri olduğunda okurlarımızın "Haber vermediniz" demesini istemeyiz. Tavsiyelerden tamamen çıkartacak seviyede sorun olsa zaten eleştirilere aldırmadan çıkartırdık. Zira her dönem bilmeden eleştiren olur "Nvidia, AMD, Intel vb. neden tavsiye ettiniz, neden etmediniz" şeklinde, takım tutar gibi bakan olur. İster ki kendi alışverişi en iyi alışveriş seçilsin.

İşin gerçeği firmaların ürünlerinde özellikle de yazılımlarda belirli dönemler, donanımlarda da belirli parti ya da dönem üretimlerde sorun olabilir ve bu bizim gibi objektif yayıncılar tarafından paylaşılır. Bu dönemde de aylardır sürücü temelli sorunlar ve konular ciddi artmış durumda. Dilerim kısa zamanda çözülür, kullanıcılar kartlarını daha iyi şartlarda kullanır.
RX570 modeli var ve aldığımın ilk haftasından itibaren sorunlarla ve bunları çözmek için sırayla eski driver sürümlerini kaldır-yükle ile uğraşıyorum. Bu kadar büyük bir firmanın bir çözüm bulamaması gerçekten ilginç geliyor.

RX 470 ilk çıktığında almıştım. 2 ay sorunlarla uğraştım ve zararına hemen elden çıkarmıştım ve gittim GTX 1060 6 GB almıştım. Hayatta daha AMD ekran kartını almam.

Parası olan Nvidia almalı bence. İş tamamen bütçeye, cebin doluluğuna bakıyor.
Bence alakası yok, bugün AMD kartlarda hiç öyle ucuz tüketici dostu filan değil hepsi aynı fiyatta ortalama. Burada önemli olan verdiğin para karşılığı rahatca sorunsuz oyun oynayacakmısın yoksa sorunlarla karşılaşıp şirketin gözüne bakıp ümid mi edeceksin güncelleme gelsinde sorun bitsin filan diye, ben şahsen para veriyorsam sorunsuz bir ürün isterim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı