AMD ekran kartları yayın performansı neden kötü?

khalyy

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, en yeni nesil ekran kartları haricinde AMD ekran kartarında neden yayın açılmıyor? RX500/5000 serisi veya RX6000 serisi hiçbir ekran kartı yüksek bitrate yayın veremiyor. Ne kadar güçlü de olsa pikselleşme, çökme, aşırı FPS kaybı yaşatıyor, bunun nedeni nedir? Ayrıca NVIDIA kartlarında 1660 Super ile yayın açılır mı, ekran kartının gücünü değil yayın açmaya yarayan özelliğinin olup olmadığını soruyorum.

Arkadaşlar merhaba, en yeni nesil ekran kartları haricinde AMD ekran kartarında neden yayın açılmıyor? RX500/5000 serisi veya RX6000 serisi hiçbir ekran kartı yüksek bitrate yayın veremiyor. Ne kadar güçlü de olsa pikselleşme, çökme, aşırı FPS kaybı yaşatıyor, bunun nedeni nedir? Ayrıca NVIDIA kartlarında 1660 Super ile yayın açılır mı, ekran kartının gücünü değil yayın açmaya yarayan özelliğinin olup olmadığını soruyorum.

Kullanılan entegre teknolojilerden kaynaklı bir durum. NVIDIA NV codec sistemlerini yıllar önce geliştirmişti bu sebeple NVIDIA'nın kullandığı teknolojiler daha iyi durumda. AMD ise bu teknolojilerle ilgili çok geç gelişim sağladı. Frame-delay uygulayarak AMD güzel görüntülerde verebiliyor. Çok fazla FPS düşmesi yaşanmadan yüksek bitrate görüntüler yine de alınabiliyor. Fakat çok eski kartlarda bu pek olası değil. GTX 1660 Super içinde CUDA çekirdeklerinin işlemesiyle NV codec çalışıyor. Bir miktar FPS düşmesi ile ortalama bitrate ile yayın yapabilirsiniz. Görüntüde az da olsa blurlanma görebilirsiniz.

Kullanılan entegre teknolojilerden kaynaklı bir durum. NVIDIA nv codec sistemlerini yıllar önce geliştirmişti bu sebeple NVIDIA'nın kullandığı teknolojiler daha iyi durumda. AMD ise bu teknolojilerle ilgili çok geç gelişim sağladı. Frame-delay uygulayarak AMD güzel görüntülerde verebiliyor. Çok fazla FPS düşmesi yaşanmadan yüksek bitrate görüntüler yine de alınabiliyor. Fakat çok eski kartlarda bu pek olası değil. GTX 1660 Super içinde CUDA çekirdeklerinin işlemesiyle nv codec çalışıyor. Bir miktar FPS düşmesi ile ortalama bitrate ile yayın yapabilirsiniz. Görüntüde az da olsa blurlanma görebilirsiniz.

Anladım teşekkürler. Yani 1660 Super'de, NVIDIA da olan ve yayın açmaya yarayan özellik var.

Anladım teşekkürler. Yani 1660 Super'de, NVIDIA da olan ve yayın açmaya yarayan özellik var.

GTX 1600 serilerinde NVENC var. Tüm özellikleriyle çalışıyor. Sadece GTX 1650 ekran kartında NVENC düzgün çalışmıyor. 1660 Super için sorun yaşamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı