Çözüm AMD ekran kartlarında olan sürücü çökmesi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MoxyDesign

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf RX 5600 XT
Ryzen 5 3600
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar forumda 5-10 adet AMD ekran kartı kullanan ve çökme yaşadığını söyleyen kişilere rastladım. Aynı sorunu bende yaşıyordum. Çözümü deneyerek buldum.

Çözüm: AMD Radeon Software yazılımını tamamen kaldırın. Tahminimce şu an yazılımda bir sorun var ve çökme yaşatıyor.

Yani sırf siz markalar hakkında olumsuz düşündüğünüz için uygun fiyata daha çok performans veren kart satmayacaklar öyle mi? Ben RX 7700XT kullanıcısıyım son güncelleme sonrası Free-Sync ekran yırtılması yaratıyor ama karttan genel olarak çok memnunum. Yazılımsal şeyler düzeltilmeyecek şeyler değil ona bakarsan NVIDIA tarafında da sorunlu güncellemeler gelebiliyor. Size artık ne kadar aşılamışlarsa şöyle böyle sorun var diye kullanılamıyor falan sanıyorsunuz herhalde.

Sadece RX 7800XT fiyatı ve performansıyla 4070’i karşılaştırsan bile görürsün…

AMD ile ilgili 3 yılı aşkın süredir majör sorun yaşamamış biri olarak şunu diyeyim. Her sürücü güncellemesini şu şekilde yapıyorum. Sadece WHQL sürücüsü indiriyorum bu arada. Beta sürücülere yaklaşmıyorum bile.
  1. Önce AMD sitesinden son sürücüyü .exe olarak indiriyorum.
  2. AMD Cleanup Utility programını çalıştırıyorum ve sistem yeniden başlarken internet kablosunu çıkarıyorum.
  3. Driver kaldırıldıktan sonra sistem yeniden başlıyor ve indirdiğim yeni sürücüyü kuruyorum.
  4. Ardından yeniden başlatma esnasında internet kablosunu tekrar takıyorum.
  5. Sistem yeniden başladıktan sonra "Donanım ayarlarınız yüklendi, sistemi yeniden başlatın" uyarını görünce tekrar yeniden başlatıyorum.
Evet, amele işi ama 3 senelik AMD serüvenimde çok şükür 1 kez olsun can sıkan herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı